Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!


 -Κινδυνεύει να μείνει παράλυτος για όλη του τη ζωή, η σωτηρία του βρίσκεται σε ειδικό κέντρο της Αγγλίας, αλλά η γραφειοκρατία "μπλοκάρει" τον τραπεζικό λογαριασμό ελπίδας που άνοιξε στο όνομα του η αθλητική κοινωνία της Δράμας. Θύμα ο 37χρονος αρχηγός της ΑΕ Καλαμπακίου Βάιος Καρίνογλου, πατέρας ενός δίχρονου αγοριού, που τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο. Το προσωπικό του δράμα, προκάλεσε συναγερμό ανθρωπιάς, έφερε δάκρυα στα μάτια όλων, εκτός εκείνων που ιεραρχούν την...τυπολατρεία πάνω απο την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη. Το τραγικό γεγονός αναστάτωσε την πόλη της Δράμας και ειδικότερα το Καλαμπάκι, απ’ όπου κατάγεται ο Βάιος Καρίνογλου, ο οποίος, ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, στο ύψος της Λαμίας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να χτυπήσει πολύ σοβαρά στον αυχένα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι γιατροί εκεί, κρίνοντας ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν, τον έστειλαν στο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του. Οι γιατροί αποφάνθηκαν πως κινδυνεύει να μείνει τετραπληγικός και ότι χρειάζεται άμεση μετακίνηση σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό. Ο 37χρονος, άνεργος εδώ και τέσσερις μήνες, όπως και η σύζυγός του, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες του υψηλού κόστους νοσηλείας. Γνωρίζοντας το γεγονός αυτό, οι συμπαίκτες και ο κουμπάρος του άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Βάιου και της συζύγου του στην Αγροτική Τράπεζα στο Καλαμπάκι.  
 -Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού μαθεύτηκε πολύ γρήγορα πρώτα στο Καλαμπάκι και στη συνέχεια μέσω δύο τοπικών αθλητικών ιστοσελίδων (www.dramagoal.gr και www.draminaspor.gr) σε όλο το νομό της Δράμας. Η ποδοσφαιρική κοινωνία και όχι μόνο κινητοποιήθηκε άμεσα. Πολλοί αντίπαλοι στο γήπεδο αλλά φίλοι στη ζωή μάζεψαν σημαντικά ποσά και τα κατάθεσαν στον τραπεζικό λογαριασμό του άτυχου Βάιου. Πριν από δύο ημέρες, όμως, μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον συμπαίκτη του Λευτέρη Τζιβανάκη, ο οποίος μαζεύει τα χρήματα και τα καταθέτει κάθε μεσημέρι στην Αγροτική Τράπεζα: ένας υπάλληλος τον ειδοποίησε ότι μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός! Εντολή που ήρθε από το υπουργείο Υγείας απαγορεύει να καταθέσουν χρήματα, γιατί πρώτα έπρεπε να έχουν πάρει σχετική άδεια!
 -Ο χρόνος κυλάει σε βάρος του άτυχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος με έξοδα των φίλων του μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, αλλά γιατροί και συμπολίτες του τονίζουν ότι πρέπει να φύγει άμεσα σε ειδική μονάδα στο Λονδίνο. Η ελληνική γραφειοκρατία δείχνει, δυστυχώς, το ζοφερό, ανάλγητο πρόσωπό της, με θύμα έναν πολίτη που είναι αναγκασμένος να περιμένει πότε θα ξυπνήσει το κράτος. Ένα ολόκληρο χωριό, μία ολόκληρή πόλη και ένας νομός απαιτούν να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός! Κάθε μέρα που περνάει κυλάει εις βάρος του Βάιου Καρίνογλου. Το παιδί του περιμένει να παίξει με τον πατέρα του ποδόσφαιρο...   
Μπλόκο από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας!
 -Την ώρα που οι Δραμινοί αναζητούν άλλους τρόπους κατάθεσης των χρημάτων, ώστε να βοηθήσουν τον Βάιο, η γυναίκα του προσπαθεί να εξασφαλίσει διάγνωση από έναν πανεπιστημιακό γιατρό, ο οποίος θα εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει ο σύζυγός της να μεταφερθεί άμεσα στο Λονδίνο. Παράλληλα το ΙΚΑ Δράμας προσπαθεί να βοηθήσει από την πλευρά του, ώστε το κράτος να καλύψει μέρος των εξόδων, ωστόσο απαιτούνται οι εξετάσεις και οι ακτινογραφίες για να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτές δεν βρίσκονται στα χέρια της συζύγου του, η οποία ήρθε αντιμέτωπη και με την αδιάλλακτη στάση των υπαλλήλων του ΚΑΤ Αθηνών, που αρνούνται να παραδώσουν τις εξετάσεις με τη δικαιολογία ότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα! Η γραφειοκρατία και η κρατική αναλγησία ίσως αποδειχθούν μοιραίες για τον 37χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέλει να παλέψει για να ξαναπερπατήσει. 
Κίνηση ανθρωπιάς από Δόξα και Πανσερραϊκό
 -Στην είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Καρίνογλου δεν μπορούσε να μείνει απαθής το καμάρι της Δράμας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας. Μετά από αίτημα του αρχηγού Νίκου Τσιμπλίδη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αθανάσιος Σάμιος έδωσε εντολή και το τελευταίο φιλικό ανάμεσα στη Δόξα και τον Πανσερραϊκό θα γίνει την προσεχή Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Καλαμπάκι και μέρος των εσόδων θα δοθεί στον άτυχο ποδοσφαιριστή. 
Πρόταση για φιλικό με τον ΠΑΟΚ
 -Είναι φίλος με τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τα χωριά τους απέχουν μόνο λίγα χιλιόμετρα. Η φιλία του Λευτέρη Τζιβανάκη, συμπαίκτη του άτυχου ποδοσφαιριστή, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, από τα χρόνια της Μπολόνια, του δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσει τη βοήθειά του και να του προτείνει τη διενέργεια φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Δόξα και τον ΠΑΟΚ στη Δράμα σε μία κενή ημερομηνία για να βοηθήσουν τον φίλο Βάιο
 Δίπλα του και η ΕΠΣ Δράμας
 -Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ποδοσφαιρικής κοινωνίας της Δράμας για τη βοήθεια του Καρίνογλου. Στην κλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μετά από πρόταση του προέδρου του Άρη Πλατανιάς, Δημήτρη Περσίδη και αποδοχή του ισχυρού άνδρα της ΕΠΣ Δράμας Θόδωρου Φωτίου, τα έσοδα από την πρώτη αγωνιστική συν ένα ποσό 3.000 ευρώ που θα βγει από τα ταμεία της ένωσης θα δοθούν στη σύζυγο του 37χρονου ποδοσφαιριστή.
 Χτυπάει και την πόρτα του ΠΣΑΠ
 -Μία ακόμη κίνηση θα κάνουν οι συμπαίκτες του άτυχου Βάιου και τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Στέλιου Γιαννακόπουλου για να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στο δράμα που περνάει ο 37χρονος ποδοσφαιριστής της ΑΕ Καλαμπακίου.
Πηγή: http://www.dramagoal.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: