Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δράμα.Συμμορία- «μαμούθ» εξασφάλιζε δάνεια με πλαστά χαρτιά


-Τέλος στην δράση μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες απατεώνων, που αριθμούσε συνολικά 36 (!) μέλη, έβαλε η Ασφάλεια Δράμας μετά από έρευνες που κράτησαν πολλούς μήνες. Οι δράστες εξασφάλιζαν καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες από τράπεζες προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας!
-Ως «εγκέφαλοι» της σπείρας που δρούσε επί δύο χρόνια στην Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και την Αθήνα, φέρονται μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο Αθηναίοι. Συμμετείχαν, όμως, άλλα 17 άτομα από διάφορες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν είχαν τις προϋποθέσεις.
-Τους εφοδίαζαν με ψεύτικα στοιχεία που εξέδιδαν ηλεκτρονικά και με αυτά πήγαιναν σε τράπεζες για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας από τις οποίες αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα. Το οικονομικό όφελος της σπείρας έφτασε βεβαιωμένα τα 73.000 ευρώ, ενώ τα πλαστά δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει τα μέλη της θα τους απέφεραν κέρδη ύψους 331.295 ευρώ!
Πηγή:http://totefteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: