Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ΕΘΝΙΚΗ;

-Σούπερ Λίγκα: Αρχίζει το πρωτάθλημα με Λεβαδειακό και Δράμα
-Η διοργανώτρια προτίθεται να κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο καλώντας να συμμετάσχουν οι δύο ΠΑΕ της Β' Εθνικής
-Αρον άρον πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα όπως η ίδια ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης καλώντας μάλιστα τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να πάρουν τη θέση των υποβιβασμένων Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.
-Η Σούπερ Λίγκα, της οποίας το ΔΣ.δεν συνεδρίασε, στην ανακοίνωσή της αφού επικαλείται τις εξαγγελίες «εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 - 12» ενημερώνει «για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες».
-Δεν κρύβει μάλιστα ότι πίσω από τη σπουδή της να ξεκινήσει το πρωτάθλημα εν μέσω της καταιγίδας που επικρατεί στο ποδόσφαιρο βρίσκεται η ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρεται στη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων με το συνδρομητικό κανάλι σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά τον μήνα Αύγουστο.
-Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας είχαν διαβουλεύσεις σήμερα με παράγοντες του συνδρομητικού καναλιού με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Ταυτόχρονα η Σούπερ Λίγκα με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΑΑ) την καλεί να εξετάσουν άμεσα τους φακέλλους των ΠΑΕ Δόξας Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός «με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού».
-Η απόφαση αυτή της Σούπερ Λίγκα έρχεται μία ημέρα πριν από την εξέταση αύριο (Πέμπτη 25/8) της προσφυγής των ΠΑΕ Λάρισας και ΠΑΕ Πανσερραϊκός στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία αναιρούνταν ο (αρχικός) υποβιβασμός των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας για τα στημένα ενώ την Παρασκευή συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι δύο ΠΑΕ, Λάρισα και Πανσερραϊκός, ζητώντας να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων.
-Η Σούπερ Λίγκα πάντως στην ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά των ΠΑΕ που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια δηλώνοντας ότι «καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».
 -Η πρεμιέρα πάντως του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι «κολοβή» αφού θεωρείται πρακτικά αδύνατο να έχουν εξετασθεί μέσα στις δύο επόμενες ημέρες οι φάκελοι των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=416298

Δεν υπάρχουν σχόλια: