Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

-Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο υποκ/μα της Αγροτικής Τράπεζας Καλαμπακίου!

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) ληστείες και τρεις (3) κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας
Οι δράστες διέπρατταν ληστείες με οχήματα, τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού
-Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, με τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας, καταρτίστηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ερευνών, κατοπτεύσεων και ελέγχων.
-Αποτέλεσμα του σχεδιασμού είναι να εξιχνιαστούν έξι (6) ληστείες και τρεις (3) κλοπές και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
-Ειδικότερα, την 23-08-2011, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εντόπισαν στην Εθνική Οδό Καβάλας – Σερρών, δύο άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, όμοιων χαρακτηριστικών με μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε σε ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην Αλιστράτη Σερρών την ίδια ημέρα. Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και διέφυγε προς την ημιορεινή περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Νικήσιανης Καβάλας, όπου εντοπίστηκε μόνο η μοτοσυκλέτα.
-Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας και ένας εκ των δραστών της προαναφερόμενης ληστείας, ένας ημεδαπός 23 ετών. Σε έρευνα της οικίας του 23χρονου στην Ηρακλίτσα Καβάλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των (9.700) Ευρώ σε χαρτονομίσματα, από τα οποία ένα ανήκε σε χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε την 08-08-2011 κατά την διάρκεια ληστείας στο ίδιο κατάστημα Αγροτικής Τράπεζας  στην Αλιστράτη Σερρών,
  • (1) θήκη αεροβόλου πιστολιού,
  • (6) πλήρη φιαλίδια αερίου,
  • (4) χρησιμοποιημένα φιαλίδια αερίου,
  • (1) πλήρες φυσίγγιο αερίου-κρότου,
  • (1) φορητός ασύρματος και
  • (1) φορητός Η/Υ.
-Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος με (2) ακόμη άγνωστους δράστες, από αρχές Ιουλίου του 2011 συγκρότησαν δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
-Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, οι (3) δράστες έχουν διαπράξει τις ακόλουθες ληστείες και κλοπές:
  • τις πρώτες πρωινές ώρες της 06-07-2011, σε εργοτάξιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλαμπακίου του Δήμου Δοξάτου Δράμας, έκλεψαν Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο του Δήμου Δοξάτου και στη συνέχεια του αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το έβαψαν άλλο χρώμα, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για τις μελλοντικές παράνομες δραστηριότητές τους,
  • τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-07-2011, κινούμενοι με το παραπάνω κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, έφθασαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον κόμβο Μουσθένης - Ελευθερούπολης Καβάλας και με την απειλή όπλου εξανάγκασαν υπάλληλο να τους παραδώσει (2.000) Ευρώ,
  • τις βραδινές ώρες κατά το διάστημα 20/22-07-2011, αφαίρεσαν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας,
  • το πρωί της 25-07-2011, κινούμενοι με αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν θέσει τις αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, έφθασαν στο Καλαμπάκι Δράμας, όπου με την απειλή όπλου εξανάγκασαν τον ταμία του εκεί καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας να τους παραδώσει (17.795) Ευρώ,
  • τις πρώτες πρωινές ώρες της 31-07-2011, κινούμενοι με το προαναφερόμενο κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, έφθασαν πάλι στο ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων στον κόμβο Μουσθένης - Ελευθερούπολης Καβάλας και με την απειλή όπλου εξανάγκασαν υπάλληλο να τους παραδώσει (615) Ευρώ,
  • το πρωί της 02-08-2011, κινούμενοι με το προαναφερόμενο κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, έφθασαν στην Μαυροθάλασσα Σερρών, όπου με την απειλή όπλου εξανάγκασαν την ταμία του εκεί καταστήματος Αγροτικής Τράπεζας να τους παραδώσει (7.670) Ευρώ. Το κλεμμένο αυτοκίνητο εγκατέλειψαν σε χαράδρα την ίδια μέρα σε ημιορεινή περιοχή του όρους Παγγαίο του Δήμου Αμφίπολης Σερρών, όπου βρέθηκε.
  • βραδινές ώρες της 07-08-2011, από ιδιωτική επιχείρηση αφαίρεσαν από την Νέα Πέραμο Καβάλας Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο,
  • το πρωί της 08-08-2011, κινούμενοι με το αναφερόμενο στην προηγούμενη παράγραφο κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, έφθασαν στην Αλιστράτη Σερρών, όπου με την απειλή όπλου εξανάγκασαν την ταμία του εκεί καταστήματος Αγροτικής Τράπεζας να τους παραδώσει (10.120) Ευρώ. Το κλεμμένο αυτοκίνητο εγκατέλειψαν σε χαράδρα στην ημιορεινή περιοχή Δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας, όπου βρέθηκε την 22-08-2011 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  • το πρωί της 23-08-2011, διέπραξαν την τελευταία χρονικά ληστεία τους στην Αλιστράτη Σερρών με δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού όπου με την απειλή όπλου εξανάγκασαν την ταμία του εκεί καταστήματος Αγροτικής Τράπεζας να τους παραδώσει (1.075) Ευρώ.
-Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες από τις ληστείες αυτές ανέρχεται στις (39.275) Ευρώ.
-Από τις Υπηρεσίας Ασφαλείας συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο (2) δραστών και εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής όλων των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
-Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: