Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εξάρθρωση οργάνωσης εμπόρων ναρκωτικών στη Δράμα.



Συνελήφθησαν τρεις (3)  μέλη της οργάνωσης
Σύλληψη επίσης ενός ημεδαπού, που δεν συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 657,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα (1) πιστόλι κρότου
Εξαρθρώθηκε, χθες (5-9-2012) στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εγκληματική οργάνωση που κατείχε και πωλούσε ναρκωτικά στην πόλη της Δράμας, αποτελούμενη από τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 26, 26, 27 και 52 ετών.
Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, χθες (5-9-2012) το πρωί, στη Δράμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, τρία από τα μέλη της οργάνωσης, οι δύο 26χρονοι και ο 52χρονος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του τέταρτου μέλους της οργάνωσης.
Συνελήφθη επίσης προχθές (4-9-2012) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 23χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία πωλούσε ακατέργαστη κάνναβη στην πόλη της Δράμας.
Συγκεκριμένα, προχθές (4-9-2012) το απόγευμα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν εντόπισαν στην κατοχή του δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.
Στη συνέχεια οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, καθώς επίσης και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 656,3 γραμμαρίων
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου
  • Μία (1) γεμιστήρα
  • Τριάντα τρία (33) φυσίγγια κρότου των 9 mm
  • Ένα φυσίγγιο (1) των 9 mm
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  • Το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ
Η σχετική δικογραφία για τα μέλη της οργάνωσης περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: