Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα για την δενδροκομία στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.



-Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στη Δράμα.


-Η ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στη Δράμα», θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις  10.30 πμ στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

-Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση στον κόσμο και στην Ελλάδα, τις ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές, φυσιολογικές ανωμαλίες, εχθρούς και ασθένειες για τις καλλιέργειες κυρίως της ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και ροδιάς.

-Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά πρόσφατα πειραματικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων που αφορούν την προστασία της καλλιέργειας της ροδιάς από ανοιξιάτικους παγετούς, τα σχισίματα, ηλιο-εγκαύματα και τη σκουριά.

-Ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Δρ. Παυλίνα Δρογούδη γεωπόνος από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας.

-Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.


Δεν υπάρχουν σχόλια: