Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Eνημερωτικό σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Δράμα από τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»



-Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη Μελισσοκομία (νεοεισερχόμενοι/αρχάριοι), στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα.

-Το θέμα της εκπαίδευσης είναι  «Οργάνωση και διαχείριση μιας μελισσοκομικής εκμετάλλευσης», θα ξεκινήσει την Τρίτη 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

-Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η μελισσοκομία μπορεί να συνδράμει στην εξοικονόμηση συμπληρωματικού αλλά και κυρίου εισοδήματος. Δεν απαιτεί σημαντικά κεφάλαια και υποδομές για την έναρξη του επαγγέλματος. Μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό μέλι είναι από τα ανώτερα ποιοτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών και της βιοποικιλότητας.

-Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα διεξάγονται  από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα πραγματοποιείται και πρακτική άσκηση και στο τέλος θα υπάρξει και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μελισσοκομείο της περιοχής και σε εργαστήριο κατασκευής κυψελών και λοιπών μελισσοκομικών εφοδίων.
-Με την λήξη της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης» και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

-Στόχος του προγράμματος είναι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να είναι σε θέση οι καταρτιζόμενοι μελισσοκόμοι να μπορούν να βασιστούν σε κάποιες πρώτες γνώσεις τους για το πρώτο τους ξεκίνημα.

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, στο τηλέφωνο  25210-58175. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: