Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ημερίδα για καλλιέργεια φασολιών διοργανώνει ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στη Δράμα.

-

-Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας των φασολιών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δράμα.
-Η ημερίδα με θέμα «Φασόλια, μια δυναμική καλλιέργεια», θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου στις  10.30 πμ στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης).
-Η καλλιέργεια των συγκεκριμένων βρώσιμων οσπρίων των φασολιών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση  του αγροτικού εισοδήματος, καθώς τα φασόλια λόγω των γευστικών και άλλων χαρακτηριστικών ιδιοτήτων τους, την αύξηση της κατανάλωσής τους την τελευταία διετία, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση της συμβολαιακής παραγωγής, μπορούν να αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον παραγωγό. Μη ξεχνάμε ότι την τελευταία πενταετία οι εισαγωγές των φασολιών φτάνουν στο 50% της συνολικής εγχώριας κατανάλωσης.
-Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι γεωπόνοι Αβραάμ Νικολαΐδης και Ανάργυρος Ουτσετάρης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: