Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ανοίγουν 2.200 θέσεις εργασίας για 35άρηδες.



-Εντός των ημερών ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ την επανέναρξη του προγράμματος επιδότησης επιχειρήσεων με στόχο να προσλάβουν 2.200 πτυχιούχους πανεπιστημίου ηλικίας έως 35 ετών. Θα είναι ο 2ος κύκλος του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Ιούνιο, απορροφώντας περίπου 5.500 ανέργους.

-Το πρόγραμμα θα διαρκέσει και πάλι 24 μήνες ενώ οι επιχειρήσεις θα έχουν υποχρέωση μη απόλυσης των εργαζομένων για ακόμη τρείς μήνες με αποτέλεσμα η συνολική διάρκεια να ανεβαίνει στους 27 μήνες.



-Οι λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επανάληψη των κινήτρων που είχαν δοθεί και πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες θα εισπράττουν περίπου 30 ευρώ ημερησίως ως αποζημίωση για να προσλάβουν τον νέο πτυχιούχο.



-Αυτό το ποσό θα καταβάλλεται για ένα 12μηνο και στη συνέχεια για τον δεύτερο χρόνο, ο επιχειρηματίας θα εισπράττει ως αποζημίωση το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο του εργαζόμενου όσο και του εργοδότη.



-Με το που θα ανακοινωθεί η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να προσλάβουν τους 35άρηδες άνεργους δεν θα έχουν συγκεκριμένη προθεσμία. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με του που θα συμπληρωθεί ο αριθμός των προσλήψεων. Όλη η διαδικασία θα γίνει (και πάλι) μέσω διαδικτύου.


ΠΗΓΗ.http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: