Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΙΦΑ Δράμας για το Νοσοκομείο: Το δικαίωμα στην Υγεία είναι πανανθρώπινο.

-Ο αγώνας για το νοσοκομείο δεν είναι ο αγώνας των εργαζομένων σε αυτό, ούτε καν ο αγώνας των Δραμινών πολιτών για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο της πόλης τους. Είναι ο αγώνας κάθε ανθρώπου για το αναφαίρετο δικαίωμα του να νιώθει την ασφάλεια ότι όταν αρρωστήσει θα μπορεί να έχει δωρεάν και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας. Πόσο μάλλον όταν τις έχει πληρώσει με το παραπάνω εδώ και πολλές δεκαετίες.
  -Πρωταρχικός στόχος μας στο ΚΙΦΑ είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες, να οργανωθούν και να δράσουν συλλογικά για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον της κοινωνίας. Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητο ότι σήμερα είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για το μέλλον του νοσοκομείου μας.  -Ωστόσο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο αγώνας μας αυτός δεν είναι ανεξάρτητος από τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν καθημερινά και μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς και όχι σαν ανθρώπους. Θεωρούμε υποκριτές, όσους μέχρι σήμερα υποστήριξαν έμμεσα ή άμεσα την πολιτική της εξαθλίωσης, παρουσιάζοντας την ως μονόδρομο για την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτοί θα έπρεπε σήμερα να απολογούνται και όχι να υποκρίνονται τους αλληλέγγυους. 
-Θεωρούμε ότι ο βουλευτής Κυριαζίδης που ψήφισε το 3ο μνημόνιο, ο εξαφανισμένος βουλευτής Αηδόνης που έχει ψηφίσει τα πάντα, αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ξανθόπουλος, καθώς και όσοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι δεν έχουν με ξεκάθαρο τρόπο διαχωρίσει τη θέση τους από τα 2 κόμματα που για 40 σχεδόν χρόνια κυβερνούν, υποκρίνονται σήμερα το βράδυ όταν καταγγέλλουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που το πρωί οι ίδιοι στηρίζουν.  
-Δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε τη λογική του ανταγωνισμού για τη διεκδίκηση κονδυλίων από άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας λες κι εκεί τους περισσεύουν. Απεναντίας θέλουμε να καταγγείλουμε την πρόταση αυτή ως παραπλανητική, πολιτικάντικη, λαϊκίστικη και υποκριτική. 
-Καλούμε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλο το πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, υπουργών, κλινικαρχών, πολυεθνικών, αντιδημάρχων και να συγκροτήσουμε τώρα το αναγκαίο κέντρο αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας!   
-Το δικαίωμα στην υγεία είναι πανανθρώπινο και ανεξάρτητο από έθνη, φυλές και θρησκείες. Πάνω από Δραμινοί και Έλληνες είμαστε Άνθρωποι!!    

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2012 και στεγάζεται στον 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Γραμματεία (Δευτέρα-Παρασκευή, 10-12π.μ. & 6-8μ.μ.):
σταθερό: 2521.777.038 κινητό: 6984.286.106 και 6971.893.208
Email: politesdramas@gmail.com
Website: http://www.politesdramas.gr/
Facebook group: https://www.facebook.com/groups/kifadramas/


http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: