Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Δράμας επισημαίνει εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών.



-Την ενίσχυση του νοσοκομείου της Δράμας με ιατρικό προσωπικό και την αντίδραση τους στην μείωση της χρηματοδότησης προτάσσουν γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας. Ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι τo νοσοκομείο της Δράμας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τα οποία «επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να βάλει χιλιάδες υγειονομικών σε κινητικότητα, σε διαθεσιμότητα, στην ουσία σε απολύσεις», προσθέτοντας μάλιστα ότι η μείωση από το 2014 των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας δυσκολότερη την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του νοσοκομείου της Δράμας.

-Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Δράμας, μαζί με τα τρία Κέντρα Υγείας και τα είκοσι Περιφερειακά Ιατρεία που υπάγονται στη Διοικητική Υπηρεσία του, καλύπτουν τις ανάγκες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια υγεία και περίθαλψη του πληθυσμού της Π.Ε. Δράμας και μέρους των Π.Ε. Σερρών και Καβάλας. Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων κατοίκων αγγίζει τους 140.000.


-Τέλος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικά και αναλώσιμα υλικά, τέτοιες που αναγκάζονται να ζητούν από τους συνοδούς των ασθενών να τις καλύπτουν οι ίδιοι. Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που οι ασθενείς και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο με αποτέλεσμα τα περιστατικά αναγκαστικά να προωθούνται σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ ακόμα εκκρεμεί η αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου που χρονολογείται από το 2000.
Παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται από την μεριά των γιατρών και των εργαζομένων η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί … το λιγότερο «τραγική».

http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: