Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ευθύνες στη Διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την μη καταπολέμηση των κουνουπιών και εξάπλωση του ιού του Δυτ.Νείλου.



-Θ. Μαρκόπουλος: «Η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει λερωμένη τη φωλιά της»

 -Ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη μη καταπολέμηση των κουνουπιών αλλά και την έκθεση των πολιτών στον κίνδυνο της προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταλογίζει ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
-Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο ThrakiToday.com  «τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου, χωρίς να μπούμε σε σύγκριση του φέτος με του πέρσι, είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της έλλειψης καταπολέμησης των κουνουπιών με τον σωστό τρόπο, στον σωστό χρόνο. Πληρώνουμε τα αποτελέσματα της φετινής καθυστέρησης, της περσινής καθυστέρησης και της προπέρσινης μη καταπολέμησης. Δηλαδή έχουμε τρία στα τρία χρόνια αποτύχει στο να καταπολεμήσουμε τα κουνούπια. Αυτό μας οδηγεί σε κάποια κρούσματα που είναι η γνωστή πάθηση του ιού του Δυτικού Νείλου αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το ότι στην Καβάλα περιμένουμε να επιβεβαιωθεί ή να μην επιβεβαιωθεί ένα περιστατικό που έχει κρούσματα ελονοσίας».  

 -Πέραν της καθυστέρησης στην έναρξη των κουνουπιών ο κ. Μαρκόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια ΑΜΘ και για την απουσία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα όσα οι ίδιοι θα έπρεπε να προσέξουν. 

 «Υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο, το ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης. Η διοίκηση της Περιφέρειας όχι μόνο απέτυχε στο να καταπολεμήσει τα κουνούπια αλλά δεν αντελήφθη το γεγονός ότι έπρεπε να κάνει μια προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν λόγους από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους να θεωρούνται πιο ευπαθείς έπρεπε να λαμβάνουν κάποια μέτρα, άνθρωποι που ζουν και δουλεύουν σε βιότοπους με πολύ υγρασία άρα και πολλά κουνούπια έπρεπε να λαμβάνουν κάποια μέτρα» τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως «και σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σαν Περιφέρεια, εξαιτίας των επιλογών της διοίκησης, δηλαδή του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, καταλήγουμε στο ότι η Περιφέρεια δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο που είναι ταγμένη από τον Νόμο να παίξει αλλά και σε αυτό το οποίο προσδοκά ο πολίτης όχι αναπτυξιακά αλλά αν μη τι άλλο τουλάχιστον για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

 -Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους της μη αποτελεσματικής καταπολέμησης των κουνουπιών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο ίδιος επισημαίνει πως «οι εξωτερικοί παράγοντες υπάρχουν πάντα αλλά είναι μια πρόσκληση το να ξεπερνιούνται. Όταν η αποτυχία είναι τρία συνεχόμενα χρόνια είναι πολύ δύσκολο να αναζητήσεις αιτίες και εξηγήσεις σε εξωτερικούς παράγοντες», για να συμπληρώσει πως «δεν έχουν δοθεί απαντήσεις το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών επειδή ο Περιφερειάρχης και η διοίκηση έχουν με ή χωρίς εισαγωγικά λερωμένη τη φωλιά τους είναι ένα θέμα που ποτέ δεν τόλμησαν να το εισαγάγουν για συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο».  


http://www.thrakitoday.com/2013/08/blog-post_1279.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: