Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Επιβάρυνση 135.000 Ευρώ ετησίως στον Δήμο Δράμας από βανδαλισμούς Δημοτικών χώρων και σχολείων.


135.000 ευρώ σε ζημιές από βανδαλισμούς Δημοτικών χώρων ή σχολείων υφίστανται σε ετήσια βάση οι Δημότες του Δ.Δράμας.


-Συνεχή είναι τα περιστατικά βανδαλισμών σε Δημοτικούς  χώρους και εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο Δήμος Δράμας και κατ’ επέκταση οι Δραμινοί και Δραμινές με αρκετά μεγάλο κόστος αποκατάστασης των ζημιών. Μόνο κατά τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν βανδαλισμοί στις παιδικές χαρές των Εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα στην περιοχή της Αγίας Τριάδος Δράμας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και σε πολλούς κάδους απορριμμάτων.

 -Πρόκειται για περιστατικά που συνολικά κατ έτος επιβαρύνουν τα οικονομικά του Δήμου της Δράμας με ποσό άνω των 135.000 ευρώ, ποσό ίσο με το κόστος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου!  Το ύψος των ζημιών σε ετήσια βάση είναι πολύ μεγάλο αν ληφθεί υπ όψη ότι ο Δήμος της Δράμας θα λάβει για το 2014 από την πολιτεία για έργα συνολικά το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

-Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ειδοποιήθηκε ο Δήμος Δράμας για τη σύλληψη των εμπρηστών σε κάδους καθαριότητας. Μόνο οι κάδοι που καταστρέφονται σε ετήσια βάση είναι 80 έως 100 και για να αντικατασταθούν κοστίζουν περίπου 30.000 ευρώ. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι  δυστυχώς πολλοί είναι και οι κάδοι που καταστρέφονται από την απόθεση αναμμένης στάχτης από τζάκια ή ξυλόσομπες λόγω πιθανής απροσεξίας ή αδιαφορίας.

-Στο τομέα του ηλεκτροφωτισμού περισσότερες από 2000 λάμπες, γλόμποι και βάσεις φωτιστικών έχουν υποστεί βανδαλισμούς και αποκαταστάθηκαν στην διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. Ακόμη περισσότεροι από 10 ηλεκτρικοί πίνακες έχουν καταστραφεί κατ εξακολούθηση, σε περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα, ο Δημοτικός Κήπος και σε πολλά Πάρκα. Αποτέλεσμα όλων αυτών εκτός από το κόστος που ξεπερνάει τις 60.000€, πολλές περιοχές όπως ο Κορίλοβος, να φωτίζονται πλημμελώς μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Σε ότι αφορά τα σχολεία την ευθύνη συντήρησης των οποίων  έχει ο Δήμος Δράμας, καταγράφηκαν κλοπές αλεξικέραυνων (που προστατεύουν τα παιδιά), και διαρρήξεις εντός του σχολείου και γράψιμο με συνθήματα στους τοίχους. Το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία ανέρχεται  σε ετήσια βάση άνω των 25.000 ευρώ. Τέλος η υπηρεσία πρασίνου έχει καταγράψει κατ’ επανάληψη ζημιές  (που σε ετήσια βάση ανέρχονται σε περίπου 20.000 ευρώ) σε καλαθάκια απορριμμάτων, βρύσες, παγκάκια κλπ.

-Σε δηλώσεις του για τα θλιβερά φαινόμενα των βανδαλισμών σε μνημεία , παιδικές χαρές και άλλους Δημόσιους και Δημοτικούς χώρους, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε  «…είναι αδιανόητο να μην προστατεύεται η περιουσία των Δημοτών . Είναι ένα θέμα που αφορά την αγωγή όλων μας, την παιδεία μας και τον σεβασμό μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ο περιουσία των Δημοτών πρέπει να προστατευτεί από όλους μας. Είναι ανεπίτρεπτες οι ζημιές σε Δημοτικούς χώρους και μνημεία. Ο Δήμος Δράμας βρίσκεται  στη διαδικασία  λήψης μέτρων παρακολούθησης αυτών των σημείων μετά και από τη νεότερη σχετική έγκριση που υπάρχει  από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όλοι θα πρέπει να ενημερώνουμε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες (της Αστυνομίας ή του Δήμου) όταν γίνονται τέτοια περιστατικά. Η προστασία της κοινής μας περιουσίας μας αφορά όλους, ας την προστατέψουμε»

http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: