Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην περιοχή Ορφανίου-Καβάλας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάθεσης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών.



Οι δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με το όχημα τους συγκρούσθηκαν με περιπολικό αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκαν πάνω από 300 γραμμάρια κάνναβης, 3 βαλλίστρες, 24 δισκία, 1 βραδύκαυστο φιτίλι και 10 φυσίγγια.

-Συνελήφθησαν χθες (24-10-2013) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάθεσης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών.

-Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι δύο δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντόπισαν τους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως αυτοί δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά την προσπάθεια διαφυγής, συγκρούστηκαν με περιπολικό αυτοκίνητο, προκαλώντας μόνο φθορές στα οχήματα και στη συνέχεια συνελήφθησαν. 
 -Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25,6 γραμμαρίων και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του 29χρονου:

7 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 275,6 γραμμαρίων

24 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL και TAVOR

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης

Στο σπίτι του 30χρονου:

3 βαλλίστρες

2 βέλη

2 ξύλινοι ράβδοι με αλυσίδες και μεταλλικές σφαίρες με καρφιά

1 βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 70 εκατοστών

1 αντιαρματικό φυσίγγιο

7 πολεμικά φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών

2 φυσίγγια

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορφανίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: