Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Δράμα έδειξε το δρόμο..


"ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"


-Το μήνυμα της αντίδρασης και της συστράτευσης έδωσε σήμερα ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι πολίτες της Δράμας πραγματοποιώντας μια από τις πιο μαζικές κινητοποίησεις που έγινε στην πόλη.

-Η πρωτοβουλία "Μια μέρα και μια νύχτα για την Δράμα" του Εμπορικού Συλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας να κλείσουν τα καταστήματά μας μια μέρα και μια νύχτα, νέκρωσε την αγορά και έφερε χιλιάδες κόσμου στο δρόμο σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. 
-Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από το Επιμελητήριο και διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης έφτασε στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου κατατέθηκε ψήφισμα με αιτήματα στον διευθυντή του Οργανισμού. Στη συνέχεια η πορεία πέρασε από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το οποίο ήταν αποκλεισμένο από νωρίς το πρωί. 
-Τέλος, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της πόλης όπου ο Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα των διαδηλωτών.

-Το απόγευμα η κινητοποίηση συνεχίστηκε με καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου σε προτζέκτορες αναβίωσαν σκηνές από το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 και του 60 και διανεμήθηκε καφές και φασολάδα από τα καζάνια που έβραζαν στην πλατεία. 
 -Η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της πόλης της Δράμας (όπως και της Προσοτσάνης και του Καλαμπακίου) υπήρξε σχεδόν καθολική και οι μετρημένες περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση και άνοιξαν τα καταστήματά τους προκάλεσαν απογοήτευση αλλά και οργή στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

-Ελπίζουμε το μήνυμα των Δραμινών εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών να ξεπεράσει τα σύνορα του νομού και να δούμε σύντομα και σε άλλες πόλεις ανάλογες πρωτοβουλίες. 
-Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη διάθεση που έδειξαν οι πολίτες της Δράμας να στηρίξουν αυτήν αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες των επαγγελματιών και των εμπόρων, αναγνωρίζοντας ότι πλήττονται από άδικα μέτρα και να ευχηθούμε να σταθεί ο εμπορικός κόσμος της πόλης αντάξιος αυτής της στήριξης και να κάνει πράξη τη συστράτευση και την αλληλεγγύη, έτσι ώστε η Δράμα να αποτελέσει την εξαίρεση, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται από τους εργοδότες τους και δεν θα αναγκάζονται να εργάζονται 10ωρα και 12ωρα και να αμοίβονται στην καλύτερη περίπτωση για 8ωρη εργασία!

Γιατί (μόνο) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


http://www.dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: