Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας όλων των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων.



-Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα» (ΦΕΚ Β’ 198/2013), ισχύουν τα ακόλουθα:

-Όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της λύσσας και να έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Αυτά θα αποδεικνύονται από τα βιβλιάρια υγείας ή τα διαβατήρια που θα τηρούν οι κτηνοτρόφοι για κάθε σκύλο τους. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν θα εκδίδουν κανένα είδος άδειας διακίνησης ζώων εάν οι κτηνοτρόφοι δεν προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των ποιμενικών σκύλων, όπου θα φαίνεται ότι είναι εμβολιασμένοι και με ηλεκτρονική σήμανση.

-Όλοι οι κυνηγετικοί σκύλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της λύσσας και να έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Αυτά θα αποδεικνύονται από τα βιβλιάρια υγείας ή τα διαβατήρια που θα τηρούν οι κυνηγοί για κάθε σκύλο τους. Από την επόμενη κυνηγετική περίοδο δεν θα εκδίδονται άδειες κυνηγιού εάν οι κυνηγοί δεν προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των κυνηγετικών σκύλων, όπου θα φαίνεται ότι είναι εμβολιασμένοι και με ηλεκτρονική σήμανση.

-Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2521022388, 2521090223, 2522022245 και 2523023260





Δεν υπάρχουν σχόλια: