Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από κτηνιατρείο της Δράμας με τη μέθοδο της απασχόλησης και κατοχή ναρκωτικών.

Τα κατασχεθέντα ναρκωτικά


-Συνελήφθησαν προχθές (23-11-2013) το βράδυ, στην Προσοτσάνης Δράμας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας και Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και κατοχή ναρκωτικών.

-Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες το ίδιο μεσημέρι, εισήλθαν σε κτηνιατρείο στη Δράμα, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από συρτάρι ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 41.000 ευρώ περίπου και διάφορα αντικείμενα - έγγραφα και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

-Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες και πραγματοποιώντας επιστάμενες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, το ίδιο βράδυ, στην Προσοτσάνη Δράμας, εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 28χρονο.

-Λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή, εντόπισαν και τον 29χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, ο 29χρονος, ακινητοποίησε το όχημά του και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή του ο δράστης, πρόβαλε αντίσταση προκειμένου να την αποφύγει. 
Κατασχεθέν χρηματικό ποσό των 26.625 Ευρώ
 -Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς, σε αποθήκη και όχημα των δραστών και κατασχέθηκαν:

Μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό (26.625 ευρώ)

Μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα – έγγραφα

Δώδεκα (12) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 421,5 γραμμαρίων

Μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 3,8 γραμμαρίων

34 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL , HIPNOSEDON και SUBOTEX

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα – έγγραφα και χρήματα που εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

-Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 29χρονο περιλαμβάνει και τα αδικήματα της απείθειας και αντίστασης.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: