Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Άδειαζαν το πετρέλαιο από τα ρεζερβουάρ σταθμευμένων Δ.Χ.Φ.αυτοκινήτων στην Κομοτινή.


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή πετρελαίου από Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητα

-Συνελήφθησαν χθες (4-1-2014) το βράδυ και σήμερα (5-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

-Συγκεκριμένα, χθες (4-1-2014) το βράδυ, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους τρεις ημεδαπούς, να αφαιρούν πετρέλαιο από Δ.Χ.Φ αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

-Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ο 34χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο ημεδαποί, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, διέφυγαν αρχικά τη σύλληψη.

-Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπιστούν και να συλληφθούν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών και πλησίον του χώρου στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 17 άδεια πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 20 λίτρων, το καθένα

· 10 πλαστικά δοχεία 20 λίτρων, το καθένα, γεμάτα με πετρέλαιο

· 1 σπειροειδής σωλήνας

· διάφορα εργαλεία

-Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί, το ίδιο βράδυ αφαίρεσαν επίσης από άλλα δύο (2) Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητα, συνολικά 430 λίτρα πετρέλαιο.

-Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος από την αφαιρεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στους δικαιούχους της.

-Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα και πλαστογραφία, ενώ οι άλλοι δύο δράστες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και σωματικές βλάβες.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: