Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Έλεγχοι και επιβολή προστίμων για το κάπνισμα σε καταστήματα της Δράμας.


-Έλεγχοι και επιβολή προστίμων για κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους πραγματοποιήθηκαν χθές στην Δράμα από υγειονομικούς υπάλληλους, παρουσία αστυνομικού.
-Το πρόστιμο για τους πελάτες καταστημάτων που "συνελαμβάνονται" να καπνίζουν ξεκινά από 50 ευρώ (την πρώτη φορά) και πληρώνεται στην εφορία, ενώ μειώνεται στο μισό εάν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.


-Να σημειωθεί ότι χώροι καταστημάτων που έχουν καλυφθεί με πλαστικά ή γυάλινα χωρίσματα εξωτερικών χώρων θεωρούνται κλειστοί εσωτερικοί χώροι, στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.

-Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα και για τους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο. Ανάλογα με την παράβαση θα πληρώνουν πρόστιμο από 500 έως και 10.000 ευρώ. -Στην σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή «εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κ.λ.π στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: