Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η «Ανοιχτή Παρέμβαση» Δ.Δοξάτου για τη συνέντευξη Χατζηλαζάρου στις 27-3-14 σε Δελτίο Τύπου.


Τις θέσεις της σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεοπτική συνέντευξη στις 27/3 από το δήμαρχο Δοξάτου κ. Χατζηλαζάρου, ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου η Δημοτική Κίνηση Δήμου Δοξάτου "Ανοιχτή Παρέμβαση".


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με μια τηλεοπτική συνέντευξη-καταρράκτη γενικεύσεων, απλουστεύσεων και διανθισμένη με αόριστες υποσχέσεις ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Χατζηλαζάρου . Εφαρμόζοντας τη γνωστή ρήση «επαναλάμβανε συνεχώς ένα ψέμα, στο τέλος θα το πιστέψουν» προσπάθησε να μας πείσει πως:

α. Κάτω από την πίεση της παράταξης και των συνεργατών του «αναγκάστηκε» να είναι πάλι υποψήφιος, θέτοντας την εμπειρία του και τις σημαντικές δημόσιες σχέσεις του στη διάθεση της κοινωνίας. Δεν εξήγησε, βέβαια, μέσα από ποιες δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που εκπροσωπεί, του  ανατέθηκε αυτό το δύσκολο έργο και πότε. Ασχολίαστο πέρασε επίσης και το θέμα της εμπειρίας και των σχέσεων που απέκτησε όλ’ αυτά τα χρόνια. Με τη λογική αυτή, είναι «ανόητοι» όλοι οι υπόλοιποι λαοί που έχουν όριο τις δύο θητείες για αξιώματα πολύ ανώτερα του δημάρχου ή με απλά λόγια, αλήθεια είναι αυτό που μας βολεύει κάθε στιγμή. Όταν έπρεπε να εκλεγεί πρώτη φορά η τοπική κοινωνία χρειαζόταν ανανέωση και νέους ανθρώπους` τώρα που πρέπει για τρίτη φορά να καθίσει στο  δημαρχιακό θώκο, η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη την εμπειρία και τις σχέσεις του δημάρχου. Βαφτίζουμε, δηλαδή, τις προσωπικές ανάγκες και φιλοδοξίες ως ανάγκες της κοινωνίας και την καλούμε να αποφασίσει. Και γιατί «εκπαιδεύαμε» 8 χρόνια τον κ. Χατζηλαζάρου για ν’ αποκτήσει δημόσιες σχέσεις–σημαντικές σε τι, δε μας εξήγησε- και δεν κρατάγαμε τους προηγούμενους Δημάρχους ή και τους παλαιούς Κοινοτάρχες ακόμα που είχαν και τεράστια εμπειρία και περισσότερες δημόσιες σχέσεις;

β.  «Προτεραιότητα θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια» μας διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηλαζάρου. Τι είδους προτεραιότητα είναι αυτή χωρίς γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει. Το μόνο που διαβεβαίωσε είναι πως δεν υπάρχει τεχνογνωσία για τη λειτουργία του και θα πρέπει να στελεχωθεί από την Αθήνα, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει άρα ξεχάστε το!  Τα «ακράδαντα» αυτά επιχειρήματα αφορούν έναν Δήμο που διαθέτει δύο γεωπόνους (έναν φυτικής και έναν ζωικής παραγωγής), καθώς και έναν τεχνολόγο γεωπονίας  με  ειδίκευση στια θερμοκήπια, οικονομολόγους κ.α.  !

Ο Δήμαρχος Δοξάτου θα έπρεπε  να γνωρίζει ότι στο Δήμο Δράμας λειτουργεί πλήρως το γραφείο αγροτικής παραγωγής και αλιείας με τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

1. Δημοτικοί λαχανόκηποι

2. Εποπτεία ΤΟΕΒ

3. Λειτουργία λαϊκών αγορών

4. Διαχείριση βοσκοτόπων

5. Προγραμματική σύμβαση με ΤΕΙ για μελέτη λιβαδοκτηνοτροφικής ανάπτυξης Δήμου Δράμας

6. Συμμετοχή σε πρόγραμμα γεωργικών προειδοποιήσεων για τη βαμβακοκαλλιέργεια

7. Μεταβιβάσεις μελισσοσμηνών



Επομένως η λειτουργία των τμημάτων γεωργικής ανάπτυξης εξαρτάται από τις ικανότητες και τις πρωτοβουλίες των Δημάρχων να αξιοποιήσουν το επιστημονικό προσωπικό τους και να λειτουργήσουν τα τμήματα αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος των αγροτών και όχι από τη βούληση των Αθηνών.

Περί της ομόφωνα ψηφισμένης πρότασης από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δοξάτου,  για τη δημιουργία Αγροτικού Σχολείου στο Δήμο μας, ούτε κουβέντα…

γ. Και για να μη αναρωτιόμαστε πολύ πώς θα γίνει αυτή η ανάπτυξη, με τι όραμα και ποιο σχεδιασμό επιστρατεύεται η πανάρχαια μέθοδος του αντιπερισπασμού: αποσπάμε την προσοχή «ρίχνοντας» μικρά πυροτεχνήματα του τύπου «συζητάμε ήδη με κάποιους αγρότες», «έχουμε σχέδια για μονάδες μεταποίησης»-μέχρι και το ΣΕΚΟΒΕ επιστρατεύτηκε ως ιδέα για να θολώσει τα νερά!                                                                                                                                                                          Η παράσταση ολοκληρώθηκε βγάζοντας το λαγό του ΕΣΠΑ από το καπέλο!

δ.  Έργα ΕΣΠΑ ή το κυνήγι του χαμένου θησαυρού:

•          Τα έργα αντικατάστασης Ε.Ε.Λ. (Βιολογικός) και κατασκευές προϋπολογισμού 5.150.000  ουσιαστικά καταργήθηκαν, λόγω ολιγωρίας και ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής. Δηλαδή χάθηκαν οι πόροι που ήταν δεσμευμένοι από το ΕΣΠΑ και θα βγούμε σε αναζήτηση νέων πόρων!!!!!!!!!

•          Βελτίωση κτιριακών υποδομών 5 σχολείων δημοτικής ενότητας Καλαμπακίου προϋπολογισμού760.000 €.  Η σύμβαση διαλύθηκε λόγω αδράνειας ,καθυστέρησης και αναποφασιστικότητας της δημοτικής αρχής.

•          Κατασκευή πολυδυνάμου περιφερειακού ιατρείου Δοξάτου. Από τα μεγαλύτερα έργα βιτρίνας που έγιναν στον τόπο μας. Γιατί δεν είναι πολυδύναμο αλλά απλό ιατρείο με μικροβιολογικό εργαστήριο και για να λειτουργήσει πρέπει να επωμισθεί τα έξοδα λειτουργίας (θέρμανση, ύδρευση, ηλεκτροδότηση, επικοινωνίες) το Νοσοκομείο Δράμας,  καθώς επίσης να στελεχωθεί με τουλάχιστον 20 μελές  προσωπικό. Πιστεύει κανείς σήμερα ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό;

•          Ανάπλαση Ο.Τ. 111 Καλαμπακίου (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ), προϋπολογισμού 850.000 €. Δημοπρατήθηκε με πολύ μεγάλη μείωση, περίπου 50%.

ε«Υλοποιήσαμε το 65-70% του προεκλογικού μας προγράμματος» δήλωσε «σεμνά». Μάλλον η σχέση του κ. Χατζηλαζάρου με τα μαθηματικά είναι σαν τις περιβόητες δημόσιες σχέσεις του, επιφανειακή και υπερεκτιμημένη. Από τις 50 προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν  οι τρεις! Και επειδή «scripta manent» (τα γραπτά μένουν) μια ματιά στο προεκλογικό φυλλάδιο του 2010 αποκαλύπτει το μέγεθος της απάτης.

ζ. Σε μια ύστατη προσπάθεια απαξίωσης των αντιπάλων του, δήλωσε πως αυτοί κινούνται απλά από προσωπική φιλοδοξία και μόνο. Δεν μας εξήγησε όμως γιατί η δική του προσωπική φιλοδοξία είναι θεμιτή και ευεργετική για την κοινωνία που θέλει να υπηρετήσει, ενώ των άλλων όχι. Απέκρυψε δε το γεγονός πως  η Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Παρέμβαση» εξέλεξε επικεφαλής τον κ. Παπάζογλου μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και δεν την έβγαλε από την κατσαρόλα των επιτελείων. Διαδικασίες που όρισαν κανονισμό λειτουργίας της Κίνησης που προβλέπει λογοδοσία των εκλεγμένων και περιορισμό θητειών.  Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος μπορεί να τις αντέξει;

Αντί άλλου σχολίου υπενθυμίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση,  τη γνωστή φράση του Αβραάμ Λίνκολν:

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για  όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους για όλο τον καιρό.»



Για τη Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Παρέμβαση» Δήμου Δοξάτου

Ο επικεφαλής                                                                             Η Γραμματέας Συντονιστικής

Παπάζογλου Μιχάλης                                                                       Θεοδωρίδου Αθανασία
http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: