Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ιερέας εγκέφαλος σπείρας που εξαπατούσε ανέργους τάζοντας δουλειές μέχρι και στο εξωτερικό.



-Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία της  ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για 166 εξαπατημένους πολίτες, ενώ δεν αποκλείεται τα θύματα να είναι περισσότερα. Όπως προκύπτει από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι κατηγορούμενοι είχαν ιδρύσει δύο εταιρείες και χρησιμοποιούσαν ψεύτικα στοιχεία, ενώ η επικοινωνία τους με τα θύματα τους γινόταν αποκλειστικά τηλεφωνικά. Η πρώτη εταιρεία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2009 από τον ιερέα και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2013 σε συνεργασία με τον δικηγόρο και τον 45χρονο συλληφθέντα.

-Μάλιστα, οι υποτιθέμενες εταιρείες διατηρούσαν και γραφεία με προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Γιαννιτσών και Δωδεκανήσου, προκειμένου να πείθουν περισσότερους ανέργους. Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν οι πολίτες αντιλήφθηκαν πως έχουν εξαπατηθεί, ενώ σε καταγγελία προχώρησε και ένας εκ των υπαλλήλων που είχαν προσλάβει οι «εγκέφαλοι» ως διαχειριστή, προκειμένου να μη αφήσουν τα ίχνη τους οι ίδιοι. 

Έταζαν δουλειές μέχρι και στο εξωτερικό…

-Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο και τη Γερμανία μετανάστευσαν τέσσερα από τα φερόμενα θύματα προκειμένου να δουλέψουν. Όμως, όταν έφτασαν στον προορισμό τους διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη και έπειτα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.

-Αξίζει να αναφερθεί πως σε βάρος του 30χρονου ιερωμένου έχει σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα και έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, ενώ του έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι. Τέλος, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης. 


http://www.egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: