Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης έξη (6) Βούλγαροι που εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα.


Κατασχέθηκαν 50 κιλά ηρωίνης, την οποία μετέφεραν οι δράστες στη χώρα μας, με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

-Τα μέτρα που λαμβάνονται στην περιοχή του Έβρου για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης απέδωσαν καρπούς και σε μια άλλη μορφή διασυνοριακού εγκλήματος.

-Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

-Άλλο ένα καίριο πλήγμα στο διασυνοριακό έγκλημα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία με τα μέτρα που λαμβάνει στην περιοχή του Έβρου για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

-Εξαρθρώθηκε, χθες (13-4-2014) στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

-Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (13-4-2014), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45, 27, 27, 24, 23 και 21 ετών, μέλη της οργάνωσης.

-Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα.

-Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Έβρου για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στη χώρα μας και συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της.

-Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 23 και 27 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω του ποταμού Έβρου, τέσσερα (4) σακίδια με ηρωίνη και τα άλλα τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης, τα οποία προσήλθαν στην περιοχή, με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκειμένου να παραλάβουν την ποσότητα ναρκωτικών. 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

97 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 55.055 γραμμαρίων

2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας

1 πλαστική βάρκα

2 κουπιά

το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ, των 584 λέβα Βουλγαρίας, 10 δολαρίων Αμερικής και 5 λιρών Αγγλίας

8 κινητά τηλέφωνα. 

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και τ υχόν εμπλοκή άλλων ατόμων σε αυτήν.

-Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: