Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αλλαγές στα σχολεία – περιορίζονται αργίες και σχολικές εκδρομές.


-Σε θέση μάχης βρίσκονται το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές με αφορμή την απόφαση να κοπούν σχολικές εκδρομές και αργίες, ώστε να βγαίνει σωστά η διδακτική ύλη.

-Παράλληλα, ο πόλεμος συνεχίζεται με την απόφαση του υπουργείου να ανοίξουν από την Τετάρτη του Πάσχα τα σχολεία που είχαν καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της απαντάει με κινητοποιήσεις.

Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται»

-Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

-Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.

-Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα».

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: