Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης αισθητός στην Δράμα και σε όλη την Ελλάδα.


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα. Μικρές υλικές ζημιές. Έντρομοι οι κάτοικοι των νησιών βγήκαν στους δρόμους.

-Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Λήμνου στις 12:27 το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.

-Το εστιακό βάθος είναι στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο ρήγμα της Ανατολίας, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους.

-Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια (τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα) και έγινε αισθητός και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία.

-Την πρώτη μεγάλη δόνηση, ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα και μετασεισμός 5 ρίχτερ. Κλιμάκια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε Λήμνο και Σαμοθράκη, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές.

-Μέχρι στιγμής, εχουν αναφερθεί ζημιές στην οροφή του αεροδρομίου της Λήμνου, ενώ έχουν σπάσει οικοσκευές και τζάμια σε χωριά.

-Το NEWS 247, επικοινώνησε με κάτοικο του νησιού, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι ο σεισμός κράτησε πολλή ώρα και οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν τραυματισμοί.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: