Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αθώος ο Ανδρέας Χτενάς για την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο το 2001 και μίας ακόμη στην Καβάλα το 2002.


-Αθώο κήρυξε τον Ανδρέα Χτενά το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας μετα το πέρας την ακροαματικής διαδικασίας.Οπως είναι γνωστό ο Α. Χτενάς,κατηγορείτο για την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο,τον Ιούνιο του 2001 και ακόμη μίας δολοφονίας στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2002.
-Οι δικαστές και οι ένορκοι μετά από συνεδρίαση περίπου 3 ωρών αποφάσισαν στις 00.30 π.μ., την 6 προς 1 αθώωση του κατηγορουμένου, λόγο αμφιβολιών.
-Όπως ανάφερε η πρόεδρος υπήρχαν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για τον χώρο , τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης των πράξεων.
-Ο Ανδρέας Χτενάς μετά τα διαδικαστικά θα αφεθεί ελεύθερος.
-Oι συνήγοροι υπεράσπισης από τον δικηγορικό σύλλογο Καβάλας κ. Μ. Βονικάκης – Θ. Λάμψιας , φανερά ευχαριστημένη στις δηλώσεις έκαναν λόγο για απόδοση της δικαιοσύνης.
-Βονικάκης: «Το ρολόι της δικαιοσύνης αργή, η ώρα της όμως έρχεται πάντοτε και γι’ αυτόν τον άνθρωπο ήρθε μετά από 14 χρόνια ταλαιπωριών…».
-Λάμψιας: «Μετά από μια διαδικασία 4 ημερών στην οποία εξετάστηκαν 82 μάρτυρες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τα όποια το κατάλαβε το δικαστήριο και ειδικότερα οι ένορκοι και φτάσαμε στην αθώωση ενός ατόμου που ηταν όμηρος επί 12 συναπτά έτη…».

Πηγή: http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: