Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Για να γράψει ιστορία παίζει απόψε η Εθνική με την Ακτή Ελεφαντοστού.


-Τη δεύτερη νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου επιζητεί απόψε (23:00) η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέσα θα βρει απέναντί της στην Ακτή Ελεφαντοστού και μόνο με τους τρεις βαθμούς ελπίζει σε πρόκριση στους νοκ-άουτ αγώνες του Μουντιάλ, υπό την προϋπόθεση ότι η Ιαπωνία δεν θα νικήσει την Κολομβία στο φινάλε του 3ου ομίλου.

Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική θα είναι δεύτερη, θα προκριθεί στις «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα αντιμετωπίσει τον πρώτο από τον 4ο όμιλο, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα την Κόστα Ρίκα. Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά για την Ελλάδα, αφού εκτός της νίκης κάθε άλλο αποτέλεσμα οδηγεί σε αποκλεισμό και πρόωρη επιστροφή.

-Αγωνιστικά, τερματοφύλακας και άμυνα δεν αλλάζουν. Από εκεί και ύστερα ο Καραγκούνης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη, ο Μανιάτης θα είναι το αμυντικό χαφ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα αυτή τη φορά ο Σαμαράς θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης και θα τον πλαισιώσουν ο Σαλπιγγίδης από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά. 

-Η ελληνική ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με τους, Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη, Μανιάτη, Κονέ, Σαμαρά, Χριστοδουλόπουλο και οι «Ελέφαντες» με τους, Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπάμπα, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ, Καλού, Γ. Τουρέ, Ζερβίνιο, Μπονί.

-Με το ίδιο ενδιαφέρον, αφού από το αποτέλεσμά του συναρτάται άμεσα η τύχη της ελληνικής ομάδας, αναμένεται η αναμέτρηση της Ιαπωνίας με την Κολομβία που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουιάμπα.

-Οι Ιάπωνες, που έως τώρα είναι «άχρωμοι» και «άγευστοι» με τον απερχόμενο Ιταλό τεχνικό τους Αλμπέρτο Τζακερόνι να δέχεται κριτική για τις εμφανίσεις των «μπλε σαμουράι», χρειάζονται επίσης μόνο νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού από την Ελλάδα, αλλά με μικρή διαφορά καθώς έχουν πλεονέκτημα έναντι της Εθνικής, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: