Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δεν δίνεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Μέχρι 30 Ιουνίου η προθεσμία.


Να υποβάλλουν εγκαίρως τις φορολογικές τους δηλώσεις καλεί τους φορολογουμένους η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη διαδικασία που εκπνέει την επόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου.

-Ο αργός ρυθμός υποβολής των δηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες έχει θορυβήσει το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα σήμερα Δευτέρα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα ώστε να εξετασθούν οι επιλογές που υπάρχουν.

-Είναι ενδεικτικό ότι 7 ημέρες πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας έχουν υποβληθεί 3,14 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και εκκρεμή η υποβολή 2,4 εκατομμυρίων δηλώσεων κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θεωρεί «ανεπίτρεπτο», καθώς η εφαρμογή υποβολής του Ε1 έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου, ήτοι προ 120 ημερών. 

-Το TAXIS έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται σε ημερήσια βάση 408.000 δηλώσεις, ήτοι 17.000 δηλώσεις ανά ώρα. Την τρέχουσα περίοδο οι υποβολές κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, καθώς μπαίνουν ημερησίως στο σύστημα περίπου 130.000 δηλώσεις.

-Στο παρελθόν οι παρατάσεις δίνονταν διότι το σύστημα μπλόκαρε από την υπερφόρτωση, όταν χιλιάδες φορολογούμενοι προσέτρεχαν τις τελευταίες ημέρες και υπέβαλαν μαζικά τα Ε1.

-Ωστόσο παραδόξως αυτό δεν παρατηρείται εφέτος.

Κατά πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν καταθέσει εισήγηση στην ηγεσία του υπουργείου για παράταση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων έως τις 25 Ιουλίου, η οποία όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή.

www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: