Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι σε Σέρρες και Ημαθία.


-Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες στο νομό Σερρών, η χθεσινοβραδινή, σφοδρή χαλαζόπτωση.

-Από το χαλάζι, που σε πολλές περιοχές ξεπερνούσε το μέγεθος του καρυδιού, καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις με σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκια, ντομάτες, καρπούζια και πεπόνια, στη νότια πλευρά του δήμου Ν. Ζίχνης, του δήμου Εμμανουήλ Παππά και του δήμου Σερρών.

-Σοβαρές ζημιές υπέστησαν, επίσης, οι καλλιέργειες στο Γάζωρο, στο Παραλίμνιο, στο Νεοχώρι, στο Ψυχικό, στο Βαλτοτόπι, στο Σκούταρι, στην Αγία Ελένη, στο Κουβούκλιο, στη Βαμβακούσα και σε πολλά άλλα χωριά.

-Από τη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους του Παραλιμνίου, σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν ζημιές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, τα οποία έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ.

-Οι αγρότες του νομού Σερρών μετρούν καθημερινά τις «πληγές» τους από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και περιμένουν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

-Επίσης, όπως χαρακτηριστικά γράφει το laikoyra, οι αγρότες της περιοχής Μελίκης Παλατίτσια και Βεργίνας κάνουν λόγο για την απόλυτη καταστροφή. Οι αγρότες δεν μπορούν να πιστέψουν την ζημιά που τους προκάλεσε το χαλάζι τις ημέρες που μάζευαν την παραγωγή τους (Ροδάκινα-Βερίκοκα) και τώρα καλούν την Πολιτεία να είναι κοντά τους και να στείλει τον ΕΛΓΑ να καταγράψει τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι.
-Παρακολουθείστε παρακάτω βίντεο από την χθεσινη χαλαζόπτωση στις Σέρρες. 






http://www.newsbeast.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: