Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αθώος δηλώνει ο Χτενάς για τη δολοφονία των τεσσάρων – Άρχισε στη Δράμα η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης.


-Κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε χθές Παρασκευή (20-6-2014) και ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης του επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά, που κατηγορείται για την δολοφονία τεσσάρων αντρών στη Θάσο και την Καβάλα το 2001 και το 2002.

-Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας ο ένας εκ των δυο συνηγόρων υπεράσπισης του Αντρέα Χτενά κατάθεσε αίτημα αναβολής της δίκης λόγω κωλύματος του δεύτερου συνηγόρου.

-Η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα και προχώρησε η διαδικασία με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την ανακοίνωση ενός καταλόγου μαρτύρων που ξεπερνούν τα 80 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι μάρτυρες κατηγορίας.

-Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Ανδρεας Χτενάς κατηγορείται για το τριπλό έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καβάλας, στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

-Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα στο εξοχικό του πρώτου στη Θάσο, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο εξ αυτών πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού κατά την προσπάθειά του να διαφύγει.

-Έναν χρόνο αργότερα, στις 27 Ιουλίου 2002, δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο στην Καβάλα ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Γιώργος Σιδηρόπουλος. Οι δράστες είχαν αρπάξει με τη βία το θύμα τους. Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον είχαν βάλει μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου προκειμένου να τον «τσιμεντώσουν» και να τον πετάξουν σε θαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, το θύμα χάρη στη μεγάλη σωματική δύναμή του κατάφέρε να λυθεί, ν' ανοίξει το πορτμπαγκάζ και να προσπαθήσει να διαφύγει, όμως ο δράστης τον καταδίωξε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες.

Δηλώνει αθώος

-Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου υπεράσπισής του, δήλωσε αθώος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, και επεσήμανε ότι δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί.

-Επίσης έκανε χρήση του δικαιώματος που δίνεται να υποβάλλει και ο ίδιος ερωτήματα στους μάρτυρες που εξετάζονται.

-Η δίκη κράτησε μέχρι τις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής και συνολικά εξετάστηκαν 16 μάρτυρες.

-Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

-Λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων της υπόθεσης, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες...

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: