Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη στο Ορφάνι-Καβάλας κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά 36 μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρα μας.


-Συνελήφθη χθες (26-8-2014) το βράδυ, στο Ορφάνι Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και εμπεριστατωμένων ερευνών, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά 36 μη νομίμων μεταναστών, υπηκόων Συρίας, στο εσωτερικό της χώρας. Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν και αναζητούνται.

-Στην επιχείρηση και τις έρευνες, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, καθώς επίσης και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

-Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και των ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι όπως προέκυψε, μαζί με τους άλλους δύο άγνωστους δράστες, εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς 36 μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε την 26-8-2014, τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης.

-Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν τα δύο οχήματα (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε), με τα οποία οι δράστες μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, καθώς επίσης και οι 36 μη νόμιμοι μετανάστες.

-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες του ενός αυτοκινήτου, έχουν κλαπεί τον Μάιο του 2014 από όχημα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

-Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και οι πινακίδες.

-Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: