Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Φοροκυνηγητό για τα επιδόματα θέρμανσης και τέκνων -Η εφορία ζητά πίσω χρήματα από χιλιάδες πολίτες.


-Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρεθούν και πάλι χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς ήδη έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι των αρμόδιων υπηρεσιών για αυτούς που πήραν χρήματα από το κράτος αλλά είτε δεν τα δικαιούνταν είτε δεν τα χρησιμοποίησαν για το σκοπό που τα πήραν.

-Έτσι όσοι εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν το έπραξαν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, όπως επίσης και όσοι πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει των εισοδημάτων του 2013.

-Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου οπότε ξεκινάει η νέα σεζόν διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, καταναλωτές που εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης - αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο - αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Αρμόδια για τον έλεγχο, ο οποίος θα γίνει ηλεκτρονικά, είναι η ΓΓΔΕ.

-Χρήματα πίσω θα δώσουν και οι γονείς που εισέπραξαν προκαταβολή επιδόματος τέκνων . Η προκαταβολή καταβλήθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012. Θα γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν όσοι εισέπραξαν την προκαταβολή εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος και με βάση τα εισοδήματα του 2013.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: