Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Απεργία πείνας από μετανάστες στο Παρανέστι Δράμας -Ζητούν να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους.


-Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 100 μετανάστες και πρόσφυγες, που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων και κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.

-Σύμφωνα με δηλώσεις μεταναστών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα από το Κέντρο Κράτησης, οι 100 κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Σάμο και προέρχονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανησυχούν για τις οικογένειές τους και ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους.

-Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καίτη Κεχαγιόγλου, «καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους σε σχέση με άλλους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

-Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάνει λόγο για 100 άτομα που αρνήθηκαν να παραλάβουν χθες, Δευτέρα, το βράδυ φαγητό, εκ των οποίων μόνο οι 45 συνέχισαν και σήμερα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: