Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο ημεδαπών και απόπειρας διάρρηξης οικίας, που διαπράχθηκαν το 2009 στη Δράμα.


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη για απόπειρα διάρρηξης που είχε διαπράξει, πυροβόλησε κατά αστυνομικών που τον καταδίωκαν και έθεσε 2 ημεδαπούς σε ομηρία, εξαναγκάζοντάς τους να τον μεταφέρουν με το όχημά τους.

-Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο (2) ημεδαπών και απόπειρα διάρρηξης οικίας, που είχαν διαπραχθεί την 4-7-2009 στην πόλη της Δράμας.

-Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε, ως δράστης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

-Αναλυτικότερα, την 4-7-2009 το βράδυ, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα στη Δράμα, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκε σε φυγή.

-Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου και εντόπισαν τον δράστη. Ο 39χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή και καταδιώχθηκε από αυτούς.

-Κατά τη διάρκεια της πεζής καταδίωξης, ο 39χρονος έβγαλε από το τσαντάκι του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

-Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου με την απειλή του πιστολιού, έθεσε σε κατάσταση ομηρίας δύο (2) ημεδαπούς, τους οποίους εξανάγκασε να τον μεταφέρουν με το όχημά τους σε άλλο σημείο της πόλης. Εκεί, αφού τους απελευθέρωσε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητούνταν.

-Σημειώνεται ότι ο δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 39χρονου, υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα πρωτοδικών Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: