Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μέσω προσωπικού του προφίλ της ιστοσελίδας Facebook απέστειλε σε «σελίδα-γκρουπ» της εν λόγω ιστοσελίδας, απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών.


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για αποστολή απειλητικού μηνύματος, μέσω του Facebook.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση ανάρτησης μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν λόγος για απειλές σε βάρος προσώπων στο νομό Ηλείας.

-Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής και κάτοχος του «προφίλ» κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου είχε γίνει η επίμαχη ανάρτηση.

-Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, μέσω της ιστοσελίδας Facebook και συγκεκριμένα μέσω «προσωπικού προφίλ» που διαχειριζόταν, απέστειλε σε «σελίδα-γκρουπ» της εν λόγω ιστοσελίδας, απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας.

-Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από Ίντερνετ – καφέ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη προχθές (07.09.2014) το πρωί σε περιοχή της Ηλείας, όπου εντόπισε τον 27χρονο δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε  όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές. 

-Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Αθηνών.

http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: