Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας «ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» του Δήμου Δοξάτου – Δελτία Τύπου


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Την Πέμπτη 25/09/2014 στο Δημαρχείο Καλαμπακίου συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση (αριθμός πρόσκλησης 15) στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου  με 21 Θέματα ημερήσιας διατάξης.

-Για τα θέματα 5ο, 6ο, 7ο και 8ο που σχετίζονταν με τον ορισμό των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ., καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση γραπτά στο Προεδρείο του Σώματος, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης:

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (Ν.Π.Δ.Δ.)

     ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΑΡΒΑΝΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

     ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ   ΣΥΡΜΑΤΩ (ΤΟΥΛΑ)  του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ  ΣΑΒΒΑΣ          του ΣΤΕΛΛΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

     ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ  ΣΑΒΒΑΣ          του ΣΤΕΛΛΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ   ΣΥΡΜΑΤΩ (ΤΟΥΛΑ)  του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.

     ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ       του ΗΛΙΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΤΖΕΜΠΕΝΤΟΝΙΔΟΥ ΣΑΒΒΑΤΩ (ΣΕΒΗ)  του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

-Η πρόταση μας αυτή διαμορφώθηκε μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελών μας, αλλά και από τη διάθεση μας να συνεισφέρουμε με βάση το ποσοστό μας (17,42%) από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Δεν μας ενδιαφέρει τα μέλη μας να τοποθετηθούν ως μέλη των Δ.Σ. προερχόμενα από την θέση της αντιπολίτευσης ή προτεινόμενα από την συμπολίτευση (Πλειοψηφία), αν και ερμηνεύουμε τον κανονισμό ότι τα μέλη των Δ.Σ. πρέπει να προέρχονται από την αντιπολίτευση και όχι να ορίζονται.

-Η μείζων αντιπολίτευση δήλωσε επ’ αυτού ότι, με βάση το ποσοστό της, δικαιούται να ορίσει 2 μέλη της στα Δ.Σ.

-Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε αυθαίρετα να ψηφίσουν μεταξύ τους τα μέλη της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, χωρίς να αποφασίσει το σώμα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε για άλλη μια φορά από τα Όργανα Διοίκησης του Δήμου Δοξάτου.

-Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία (Δημοτική Αρχή) του Δημοτικού Συμβουλίου ΓΝΩΡΙΖΕ την πρόταση μας, όμως για τους δικούς της λόγους (sic!)  πρότεινε τέσσερα μέλη μας και υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους με την  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ., εκ των οποίων η κα Στογιάννη Τούλα ρωτήθηκε από μέλη της πλειοψηφίας (κ.κ. Ιωάννου Χ. και Μολιστάνο Α.) και τους δήλωσε ότι επιθυμεί να συμμετέχει στην Πρωτοβάθμια σχολική Επιτροπή, η κα Καρανίκου Νικολέτα δεν ρωτήθηκε και δεν είχε καμία επαφή, το ίδιο και ο κος Κιόρογλου Γιώργος, ενώ ο κος Πεφτίνας Τάσος ρωτήθηκε και δήλωσε ενδιαφέρον για Αγροτικά θέματα.

-Αν η σημερινή Δημοτική Αρχή νομίζει ότι με τέτοιους τρόπους και μέσα θα επιδιώξει την συνεργασία όλων μας για το καλό του Δήμου, εμείς το αφήνουμε στην κρίση όλων των δημοτών – πολιτών του  Δήμου Δοξάτου. 

-Ενημερώνουμε ότι ήδη ένα μέλος μας, η κα Στογάννη Τούλα, παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.).

Δηλώνουμε ότι τα μέλη που απαρτίζουν τις διοικήσεις των:    

           α) ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (Ν.Π.Δ.Δ.)

            β) Ν.Π. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

            γ) Ν.Π. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και

            δ) ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.

δεν εκφράζουν την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                         Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                         Ελένη Κωνσταντινίδου

                                         Μιχάλης Γ. Παπάζογλου




                                 ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

-Ο αγωγός ΤΑΡ θα περάσει από την Ελλάδα, έστω ότι το θεωρούμε δεδομένο. Γιατί όμως να δεχθούμε ότι πρέπει να περάσει από τον έφορο κάμπο μας αντί από βραχώδη ή ημιβραχώδη περιοχή όπως προτάθηκε από τα αρμόδια τεχνικά επιμελητήρια; Γιατί να υποβαθμίσουμε τον κάμπο μας; Απλά γιατί έχει πολύ μικρότερο κόστος κατασκευής για την εταιρία κατασκευής ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο; -Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι στην Ιταλία ο λαός ξεσηκώθηκε και δεν αφήνει να περάσει ο Αγωγός ΤΑΡ ούτε 5 km από το έδαφος της.

-Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ, δεν συναινεί στη διέλευσή του αγωγού από τον κάμπο μας (έναν από τους πιο  έφορους στην Ευρώπη)  αλλά και από κανένα άλλο κάμπο. Γιατί τη Γη δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς αλλά τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.


 -Οφείλουμε να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους Δημότες μας, μόνο έτσι μπορούμε να παραδώσουμε τον τόπο στα παιδιά μας όπως τον βρήκαμε.  



Οκτώβρης 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: