Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δημοσιοποίηση Ανακοίνωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος από τον Δήμο Δοξάτου.


ΘΕΜΑ:  «Δημοσιοποίηση Ανακοίνωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος».

                          ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

                  ΔΙΠΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ

-Πολλοί αθλητές/τριες (εν ενεργεία και παλαιοί) δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη ζωή τους μετά το πέρας ης αθλητικής τους καριέρας και ιδιαίτερα για την επαγγελματική τους ζωή, ως προπονητές ή διοικητικά στελέχη σε κάποιο αθλητικό οργανισμό ή ως επιχειρηματίες στον χώρο του αθλητισμού.

-Για να εξασφαλιστεί η επανένταξη των επαγγελματιών αθλητών/τριών στην αγορά εργασία στο τέλος της αθλητικής τους σταδιοδρομίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνυπολογίζεται έγκαιρα η πολιτική «Διπλής Σταδιοδρομίας» σε νέους αθλητές/τριες, μέσω δημιουργίας τοπικών κέντρων κατάρτισης υψηλής ποιότητας, που θα προασπίζουν τα ηθικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά συμφέροντα των αθλητών/τριών (CommissionoftheEuropeanCommunities, 2007)

-Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό στην χώρα μας, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα Πανεπιστήμια: Πελοποννήσου (leader), Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  και Θράκης (ΔΠΘ) και με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ).

-Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής στους χώρους των αθλητικών επιστημών και του αθλητικού επιχειρείν, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας.

-Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες (100 ώρες επιμόρφωση(εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως) και 50 ώρες συμβουλευτικής). Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

-Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αφού επισκεφθούν το site του Προγράμματος: http://www.dualathletescareer.gr/  θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το πεδίο ''Εγγραφή''  στο οποίο απλά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον συμμετοχής κι έπειτα το πεδίο ''Ηλεκτρονική Αίτηση'' όπου συμπληρώνοντας λεπτομερώς τα στοιχεία/προσόντα τους, μπορούν κατά την ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης να δουν και τα μόρια τα οποία συγκεντρώνουν.

-Στην αίτηση πρέπει να επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις: 1)Αθλητικές Επιστήμες ή 2) Επιχειρηματικότητα και κατόπιν να επιλέξουν 5 από τα συνολικά 18 προσφερόμενα μαθήματα-κύκλους.

Κατόπιν πρέπει να επιλέξουν ποιά από τις τρεις περιόδους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: 1)Μάρτιος-Απρίλιος, 2) Μάιος-Ιούνιος, 3) Ιούλιος-Σεπτέμβριος(εκτός Αυγούστου).

-Τέλος πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε ηλεκτρονικά στοinfo@dualathletescareer.grή σε ταχυδρομική διεύθυνση.   Η υποβολή των αιτήσεων και η αποστολή των δικαιολογητικών μπορούν να γίνουν έως τις 31/1/2015.

                                                                                                           Η Διευθύντρια
                                                                                               του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου
                                                                                                     Πασχαλία Γουδεσίδου


http://www.doxato.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: