Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης για κλοπή καλωδίων χαλκού.


Κατασχέθηκαν 2 τόνοι περίπου καλωδίων.

-Συνελήφθησαν χθες (8-5-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 27, 24 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 26χρονος ημεδαπός, συνεργός των συλληφθέντων.

-Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τους παραπάνω πέντε δράστες να επιβαίνουν σε τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

-Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι τρεις δράστες ηλικίας 33, 27 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο από τα οχήματα, συμμορφώθηκαν και τα ακινητοποίησαν, ενώ οι άλλοι δύο ηλικίας 24 και 26 ετών, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

-Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να συνελήφθη ο 24χρονος, ενώ ο 26χρονος κατάφερε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν 2 τόνοι περίπου καλώδια χαλκού και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

-Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι μέρος από τα παραπάνω καλώδια τα είχαν αφαιρέσει την 7/8-5-2015 το βράδυ, από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Γενισέα Ξάνθης.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

2 τόνοι περίπου καλώδια χαλκού

τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

-Σε βάρος των δραστών ηλικίας 24 και 26 ετών η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης, απείθειας και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

-Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 33χρονος έχει απασχολήσει επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων, ο 26χρονος για ληστεία και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων, ο 27χρονος και ο 24χρονος για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους και τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: