Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πουλούσαν μέσω διαδικτύου δήθεν αδυνατιστικό σκεύασμα.


Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω Διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος.


-Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, που διακινούσε το σκεύασμα, με έδρα την Ιρλανδία.

-Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου, διαφημίζεται προϊόν - σκεύασμα, το οποίο αφορά στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

-Επιπλέον, σχετική καταγγελία για το παράνομο σκεύασμα υποβλήθηκε από ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω Διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος. Σχηματίστηκε δικογραφία, τακτικής διαδικασίας για παράνομη διακίνηση, διάθεση και πώληση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικού προϊόντος, μη εγκεκριμένου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, με έδρα την Ιρλανδία.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου, διαφημίζεται προϊόν - σκεύασμα, το οποίο αφορά στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

-Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι παθόντες αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του. Ύστερα από την κατανάλωση του όμως, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες ενέργειες.

-Επιπλέον, σχετική καταγγελία για το εν λόγω σκεύασμα υποβλήθηκε από ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω σκευάσματος.

-Κατόπιν αλληλογραφίας με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) του Υπουργείου Υγείας, πρόεκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος δεν είναι σύννομη από τον Ε.Ο.Φ. και συνεπώς διακινείται παράνομα.

-Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρείες καθώς και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι διαδικτυακοί ιστότοποι, μέσω των οποίων, διαφημίζεται και διακινείται το παράνομο σκεύασμα.

-Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ότι ο τρόπος και η πηγή διανομής του παράνομου σκευάσματος, πραγματοποιείται από εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε εκ νέου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τις περαιτέρω ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

-Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων, για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.
http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: