Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ εντόπισε «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» μη βρώσιμο, κατάλληλο για… βιομηχανική χρήση.


-Την προσοχή των καταναλωτών να μην χρησιμοποιήσουν το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» εφιστά ο ΕΦΕΤ, καθώς το συγκεκριμένο ελαιόλαδο «εμπίπτει στην κατηγορία ‘’ΛΑΜΠΑΝΤΕ’’ και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει».

-Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και  διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

-Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο χλμ Άργους – Τρίπολης, Άργος) και φέρει στην συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ»  (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη). 

-Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

-Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.»
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: