Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Την Τετάρτη αναρτάται ο πίνακας με τα δικαιώματα και την Παρασκευή πληρώνεται το τσεκ της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.


Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες από το 2008 μέχρι και το 2014, δηλώνει ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

«Την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοινώνοντας το οριστικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

«Επιλέξαμε αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη», εξηγεί ο κ. Αποστόλου, επιβεβαιώνοντας τo τελευταίo ρεπορτάζ της εφημερίδας Αgrenda.

«Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε όλες τις εκκρεμότητες που ξεκινάνε από το 2008 και φτάνουν μέχρι το 2014. Θα πληρώσουμε μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη το σύνολο των εκκρεμοτήτων μέχρι το 2014. Άρα, στο αγροτικό χώρο θα εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,2 δισ. ευρώ», καταλήγει ο ίδιος.

Το Δελτίο τύπου του υπουργείου έχει ως εξής:

-Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων ανέφερε τα εξής:

«Την Τετάρτη αναρτάται ο πίνακας με τα δικαιώματα, ανά ΑΦΜ, και την Παρασκευή ξεκινάει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης χωρίς καθυστέρηση, παρότι είναι η πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ.

-Μπορούσαμε να πληρώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% ως προκαταβολή. Επιλέξαμε όμως, αντί να καταβάλλουμε το 70%, να περιμένουμε λίγες μέρες, να μπούμε στο Δεκέμβρη, ώστε να πληρώσουμε, όπως μας επιτρέπει ο κοινοτικός κανονισμός, το 90% της βασικής ενίσχυσης.

-Ταυτόχρονα νοικοκυρέψαμε όλες τις παλιές εκκρεμότητες που υπήρχαν ακόμα και από το 2008 και μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα πληρωθούν όλες οι παλιές οφειλές μέχρι και του 2014.

-Υπολογίζουμε ότι μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, θα κατευθυνθούν στην ελληνική περιφέρεια, στους αγρότες, πάνω από 1,2 δις. ευρώ που θα είναι μια ανάσα για όλη την ύπαιθρο, για όλη την οικονομία».

Δούσκα Ελένη|  30/11/2015 - 02:43 μμ
http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: