Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου -Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις αγροτών – κτηνοτρόφων.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δοξάτου,

κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2016

ΟΜΟΦΩΝΑ

Με πράξη του

Συντάσσει ψήφισμα ως ακολούθως:

Ο Δήμος Δοξάτου

συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται στους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών.

Τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Χωρίς λαϊκισμό, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Οι ακολουθούμενες πολιτικές φέρνουν την απαξίωση και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Από την αρχή της κρίσης βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Μέτρα όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ καταργούν ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα.

Η πολιτική αυτή στοχεύει στη διάλυση της Ελληνικής γεωργίας, φτωχοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, και προωθεί την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν κρίσιμο παραγωγικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αντίθετα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

ΖΗΤΑΜΕ

Να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με επιδίωξη βιώσιμη και οριστική  λύση.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του τόπου και δεν δεχόμαστε την υπονόμευσή του.

Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στους αγώνες τους.

Υποστηρίζουμε το ενιαίο μέτωπο με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης σε ασφαλιστικό και φορολογικό.



ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: