Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

3.362 προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους και hotspots.


Την άμεση πρόσληψη 3.362 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων (hotspots).

-Σύμφωνα με το «σχέδιο Μουζάλα για τους πρόσφυγες», θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Τέλος 1.500 θέσεις θα δημιουργηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων.

-Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.), προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.λπ.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Επιδότηση έως 100.000 ευρώ για δημιουργία ομάδων παραγωγών.

-Πρόγραμμα που πριμοδοτεί με ποσά έως και 100.000 ευρώ τη δημιουργία ομάδων ή οργανώσεων παραγωγών που δραστηριοποιούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία θα «τρέξει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα θα προσφέρει κίνητρα στους παραγωγούς ώστε να συνενωθούν σε ομάδες των 10 (στον τομέα της γεωργίας) και των 5 (στον τομέα της κτηνοτροφίας). Οι ομάδες πρέπει να είναι νέες, με επιχειρηματικό σχέδιο και αναγνώριση από την αρμόδια εθνική Αρχή.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

194 φύλακες στην Ακρόπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ

500 καθηγητές σε ΤΕΙ και πανεπιστήμια

ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

175 εργάτες στην ΕΥΔΑΠ και 135 γεωπόνοι και κτηνίατροι στον ΕΛΓΑ

ΣΤΗ ΔΕΗ

366 τεχνίτες σε Αθήνα, Αρκαδία & νησιά

http://www.ethnos.gr/ergasia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: