Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συνελήφθη 76χρονος σε χωριό του Έβρου ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο.


-Συνελήφθη χθες (31-3-2016) το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων.

-Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, χθες (31-3-2016) το πρωί, σε χωριό του Έβρου, ο 76χρονος, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας 87χρονου ημεδαπού.

-Κατασχέθηκαν το παραπάνω όπλο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.

-Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

-Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

-Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: