Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε λατομείο μαρμάρου στον Βαθύλακο-Δράμας.


-Το εργατικό κέντρο Δράμας μας πληροφορεί για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα.

-Σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 στο Βαθύλακο Δράμας, έγινε ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα σε λατομείο της περιοχής, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός συναδέλφου.

-Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιεί διημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ: Ανάπτυξη – Εξωστρέφεια – Πολιτισμός» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας με επικεφαλής τον Πρόεδρο.

-Οι επιχειρηματίες στο χώρο του Μαρμάρου συζητάνε για την ανάπτυξη και τον πολιτισμό ταυτόχρονα με ένα νεκρό εργάτη στον κλάδο τους. Αυτό δεν είναι ούτε ανάπτυξη ούτε πολιτισμός. Την ίδια στιγμή που σ’ ένα λατομείο στη Δράμα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, αυτοί συζητάνε για εξαγωγές και κέρδη στον τομέα του μαρμάρου. Γνωρίζουμε ότι για τους εργοδότες κοστίζουν οι αλλαγές στα εργαλεία, στις συρματοκοπές, στις τροχαλίες, στα μηχανήματα, αλλά σίγουρα δεν κοστίζουν όσο η ζωή ενός ανθρώπου.

-Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΥΚ μετά την θλιβερή αναγγελία, αποχώρησαν από τη διημερίδα, θεωρώντας ότι ως ελάχιστη ένδειξη συλλυπητηρίων θα έπρεπε να αναβληθεί.

-Η Διοίκηση μας, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την αυστηροποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στο θέμα.


https://news.makedonias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: