Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σε πτωτική πορεία οι τιμές για το σκληρό σιτάρι στην Ελληνική αγορά.


-Πτωτική πορεία καταγράφει η ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι -καθώς από το επίπεδο των 20 λεπτών το κιλό που αφορούσε περιορισµένες ποσότητες και λίγους παραγωγούς µε συµβόλαια- οι τιµές µετά και την ολοκλήρωση του αλωνισµού που ακούγονται, κινούνται σε ένα εύρος που ξεκινά από τα πολύ χαµηλά των 16-17 λεπτών το κιλό, για να προσεγγίσει τα 18 λεπτά, επίπεδο µέγιστο θεωρητικά για τη συγκεκριµένη χρονική συγκυρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

-Υπενθυµίζεται, ότι το ίδιο διάστηµα πέρσι το σκληρό είχε πιάσει τα 30 λεπτά το κιλό, οπότε φέτος βλέπουµε να σηµειώνεται µια απώλεια τιµών της τάξης πάνω από 40%. 

-Την ίδια ώρα, δεν βοηθά και η διεθνής αγορά καθώς και εκεί έχει σηµειωθεί κάµψη τιµών. Πιο αναλυτικά, στη λίστα της Φότζια οι τιµές για το ποιοτικό ιταλικό σιτάρι µειώθηκαν κατά 10 ευρώ ο τόνος, στα 210 ευρώ ο τόνος µιας και στην ιταλική αγορά αναµένεται άφθονη παραγωγή για το προϊόν. Να σηµειωθεί ότι ακόµα δεν έχει ανακοινώσει τιµές η αγορά της Μπολόνια.

-Από την άλλη πλευρά, στη Γαλλία το σκληρό από τα 257 ευρώ ο τόνος στις 11 Ιουνίου έπεσε στα 255 ευρώ ο τόνος στις 17 του µήνα και τώρα δείχνει να σταθεροποιείται στα 245 ευρώ ο τόνος. 

Γιαννακοπούλου Φανή|  24/06/2016 - 06:04 μμ


http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: