Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν δύο (2) ιδιοκτήτες καταστημάτων Ιντερνέτ –Καφέ στην Καβάλα οι οποίοι κατείχαν στο εσωτερικό των καταστημάτων τους φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.


Κατασχέθηκαν 19 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

-Συνελήφθησαν την 29 και 30-8-2016, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

-Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές (29-8-2016) το βράδυ, στην Καβάλα, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (ιντερνετ - καφέ), όπου εντόπισαν τον 26χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει στο εσωτερικό καταστήματος, δεκαεπτά (17) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 58χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

-Στη δεύτερη περίπτωση , χθες (30-8-2016) το μεσημέρι, στην ίδια πόλη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο διότι, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημά του (ιντερνετ - καφέ), εντόπισαν δύο (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

-Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες αλκοολούχων ποτών.

-Σημειώνεται ότι ο 42χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: