Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

587 μόνιμοι σε ΟΑΕΔ, ΤτΕ, Υπηρεσία Ασύλου, υπουργεία.


Ο ΟΑΕΔ θα ενισχυθεί με 360 νέους υπαλλήλους στις ειδικότητες Διοικητικού και Οικονομικού.

-Πέντε διαγωνισμοί για 587 θέσεις μόνιμου προσωπικού θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται από τον Σεπτέμβριο, ανοίγοντας τον νέο κύκλο προσλήψεων στο Δημόσιο, που θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους.

-Κατ’ αρχάς ο ΟΑΕΔ θα ενισχυθεί με 360 νέους υπαλλήλους, στις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (305 θέσεις) και ΤΕ Διοικητικού - Οικονομικού (55 θέσεις). -Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, το ετήσιο κόστος για τον προϋπολογισμό εκτιμάται στα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, με την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.

-Προσλήψεις-εξπρές 118 ατόμων θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Προσφύγων, για την ενίσχυση των δομών φιλοξενίας που υπάρχουν ανά την επικράτεια.

-Επειδή η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Υποδοχής είναι άμεση, ενδέχεται η πρόσληψη των νέων υπαλλήλων να μη γίνει μέσω του ΑΣΕΠ (για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών), αλλά μέσω της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Οι θέσεις θα προκηρυχθούν άμεσα, ώστε οι προσληφθέντες να ξεκινήσουν να εργάζονται μέσα στο φθινόπωρο, ενώ θα προέρχονται από διοικητικές ειδικότητες (ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΤΕ Μηχανολόγων-Μηχανικών, ΤΕ Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού), τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες (ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Επισιτιστών).

-Διαγωνισμό πρόσληψης 35 τεχνικών μέσω του ΑΣΕΠ ετοιμάζει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα προωθείται για τις αρχές Σεπτεμβρίου και αφορά 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ακόμη ένα έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ευδόκιμη, θα διοριστούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.

29 χημικοί στη ΓΓΔΕ

-Με 29 μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΠΕ Χημικών θα ενισχυθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Ηδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑμεΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη είναι έτοιμη προς έκδοση.

-Τέλος, διαγωνισμό για 45 θέσεις σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου θα εκδώσει το ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στις ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).

http://www.ethnos.gr/ergasia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: