Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλληψη 53χρονου σε χωριό της Ξάνθης για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 13 κιλά λαθραίου καπνού, 2 μηχανές κοπής φύλλων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

-Συνελήφθη χθες (7-9-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου και του Αστυνομικού Σταθμού Μύκης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

-Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, μεταξύ άλλων, και κατέσχεσαν:

2 πλαστικές λεκάνες με καπνό, συνολικού βάρους 12.910 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

3.750 αυτοσχέδια τσιγάρα με καπνό και 3 πακέτα αυτοσχέδιων τσιγάρων με καπνό, για τον οποίο δεν έχει καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

2 μηχανές κοπής φύλλων καπνού (ηλεκτρονική και χειροκίνητη)

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

4 εργαλεία που σχετίζονται με επεξεργασία καπνού

204 κενά πακέτα τσιγάρων

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: