Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση» του Δήμου Δοξάτου σχετικά με το ιστορικό των Δημοτικών Συμβουλίων στο ζήτημα στέγασης του Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 43

«Απέδρασε» ο Δήμαρχος Δοξάτου με την παρέα του στο ζήτημα

της στέγασης του Γυμνασίου- Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου

Ιστορικό Δημοτικών Συμβουλίων και Οικονομικής Επιτροπής:

23 Δεκέμβρη 2015 : παράδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων στο Δήμο Δοξάτου.

30 Μάη 2016 : Έκτακτο Δ.Σ. για ανάθεση 3 μελετών.

8 Ιούλη 2016 : ανάθεση μελετών σε μελετητές.

29 Αύγουστου 2016 :  Έκτακτο Δ.Σ. για καθορισμό στόχων αποτίμησης (Β1) και  προσωρινής  διακοπής χρήσης του κτιρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών.

 Ιστορικό απραξίας, αναβλητικότητας και αποπροσανατολισμού της Δημοτικής Αρχής:

-Από  Δεκέμβριο 2015 έως 30 Μάη 2016 (περίπου 5,5 μήνες) τίποτα απολύτως.

16 Ιούνη 2016: Ζήτησε τη συγκρότηση Επιτροπή καταλληλότητας  από την «ΚτΥπ  Α.Ε.», η οποία απάντησε ότι δεν απαιτείται η σύσταση της, εφόσον θα χρησιμοποιηθούν υπάρχοντα σχολεία. 2 Ιούλη 2016 δόθηκε απάντηση, η οποία μας γνωστοποιήθηκε 9 Σεπτέμβρη 2016(!).

-Στη συνέχεια, έπαιζε «τασάκια», λες και η στέγαση των σχολείων είναι παραλία και οι μαθητές φαγάνες και κουβαδάκια.

-Για περίπου 3,5 μήνες ως πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών έκανε ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να έχει συγκαλέσει ουδέποτε Διοικητικά Συμβούλια.

-Στην αρχή,  έταζαν κυρίως Δήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, καινούργιο σχολείο έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένη και την χρηματοδότηση του, αφού πρώτα κατεδαφίσουν το υπάρχον συγκρότημα Γ/σιου-ΓΕΛ Καλαμπακίου. (Προσέξτε μη γίνει σαν το γήπεδο της Α.Ε.Κ.)

-Στη συνέχεια, έκανε (;) έρευνα για την Επισκευή και συντήρηση του 2ου Δ.Σ. Καλαμπακίου και Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής για την προσωρινή μεταστέγαση των μαθητών.

¨Έριχνε κέρμα¨ για τη στέγαση των Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.

-Μετά την πρόταση του Διευθυντή Δ.Ε. Δράμας στις 29-8-2016,  όπου προτάθηκε: «εφόσον υπάρχει κτιριακό πρόβλημα, τότε το ΓΕΛ Καλαμπακίου να μεταστεγαστεί στο 3ο Γ/σιο Δράμας και το Γ/σιο στο Γ/σιο δοξάτου ή στο Γ/σιο Αγίου Αθανασίου απόγευμα». Ξαφνικά ο Δήμαρχος (ως άλλος Μάγος που βγάζει λαγούς από το καπέλο) εμφάνισε το Δημαρχείο Δοξάτου στο Καλαμπάκι ως χώρο στέγασης των σχολείων.

-Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των δημοτικών Συμβούλων επίσημα σε δημοτικό Συμβούλιο. Πώς να υπάρξει κάτι τέτοιο, όταν η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής είναι τουλάχιστον Δεσποτική.

-Γενικότερα, υποσχέσεις, ψέματα, αναβολές, αναποφασιστικότητα και αλλαγή σχεδίων και αδιέξοδα είναι η στάση της Δημοτικής μας Αρχής.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 9-9-2016, όπου τα θέματα που αφορούσαν τη στέγαση των σχολείων ήταν:

-Ενημέρωση από τους μελετητές της στατικής επάρκειας του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου (μετά από πρόταση μας που ψηφίστηκε ομόφωνα).

Λειτουργία του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου και πρόταση μεταστέγασης του Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου στο Δημαρχείο.

-Η στέγαση σχολείων, αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου μας, δεν είναι ούτε καπρίτσιο αλλά ούτε και παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη μας ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατέθεσε γραπτώς (η μοναδική) στο Δ. Σ. της 9-9-2016 την πρόταση της για τη στέγαση των Γ/σίου και ΓΕ.Λ. Καλαμπακίου, η οποία επισυνάπτεται.

-Ο Δήμαρχος και 3 Αντιδήμαρχοι του «απέδρασαν» από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Φρόντισε πρωθύστερα να μας στείλει ανυπόγραφη (!) επιστολή-τελεσίγραφο του, όπου δήλωνε μεταξύ άλλων:                                   «..... Κύριοι, το θέατρο του παραλόγου τελειώνει σήμερα. Δεν συμμετέχουμε σε αυτήν την παρωδία. Είτε το αναβάλλετε εκ νέου, είτε όχι, αύριο ξεκινούν οι εργασίες μετεστέγασης, είτε το θέλετε είτε όχι.  Η απόφασής σας μου είναι αδιάφορη…….».                                                                                                                      -Η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο λήφθηκε στις 15:30. Η αυτού εξοχότης (βλέπε Δήμαρχος)  έστειλε μήνυμα SMS στις 14:14 ότι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Καλαμπακίου την Δευτέρα 12-9-2016 και ώρα 10:30 π.μ.

-Τελικά, αποφασίστηκε πλειοψηφικά, με 12 υπέρ και 1 παρών, η στέγαση των Γ/σίου και ΓΕ.Λ. Καλαμπακίου στα:  2ο Δ.Σ. Καλαμπακίου και Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής, μετά την επισκευή και συντήρηση αυτών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε ότι σε 15 ημέρες τα σχολεία θα είναι έτοιμα, γιατί έχουν έτοιμες τις λίστες με τους εργολάβους και τις εργασίες. Οψόμεθα.

-Από την παράταξη του Δημάρχου παρόντα στο συγκεκριμένο Δ.Σ. ήταν 3 (ναι, μόλις) μέλη, οι υπόλοιποι απέδρασαν,  με πρώτο αυτόν. Από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρόντα ήταν και τα 3 μέλη της. Από την μείζονα αντιπολίτευση ήταν παρόντα 4 μέλη της. Από τους αποπεφθέντες της πλειοψηφίας (ελέω Δημάρχου) 2 και 1 ανεξάρτητος.

-Δεν υπάρχει καμία πρόταση έως σήμερα για τροποποίηση προϋπολογισμού και  τεχνικού προγράμματος. Να σημειωθεί ότι απαγορεύονται εργασίες χωρίς προηγούμενη εγγραφή τους στο Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και στον Προϋπολογισμό του Δήμου.



Καλαμπάκι, 16-9-2016                       Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                          “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

                                                           Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                                           Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                           Μιχάλης Γ. Παπάζογλου



    Πρόταση

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

 -Μετά την ενημέρωση από την Τεχνική εταιρεία (περί της μελετών) περί της στατικής επάρκειας του κτιρίου του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου,

προτείνουμε

-Να ελεγχθούν από την επιτροπή καταλληλότητας σχολικών κτιρίων του Δήμου Δοξάτου το παλαιό κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Καλαμπακίου και το Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής,  με σκοπό την σύνταξη έκθεσης από μέρους της επιτροπής, όπου θα προτείνονται επισκευές, συντηρήσεις και βελτιώσεις στα κτίρια αυτά για να είναι ικανά να στεγάσουν σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο ή Γενικό Λύκειο).

-Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δοξάτου να κοστολογήσει τη δαπάνη που απαιτείται για την επισκευή, βελτίωση και συντήρηση για το κάθε ένα από τα κτίρια:

Α) Δημαρχείο Δοξάτου στο Καλαμπάκι

Β) Παλαιό Κτίριο 2ου Δημοτικού Σχολείου  Καλαμπακίου

Γ) Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής.

3. Τα συμβούλια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου να γνωμοδοτήσουν περί της χρήσης του Δημαρχείου του Δήμου Δοξάτου στο Καλαμπάκι και της μετεστέγασης του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου σε αυτό.

4. Τα σχολικά συμβούλια των Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου να εισηγηθούν την πρόταση τους για την μεταστέγαση τους.

5. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου, λαμβάνοντας υπόψη του τα παραπάνω, την εισήγηση του Διευθυντού Δ.Ε. Δράμας κου Κιουλάνη Σ. και έχοντας πλήρη γνώση και ενημέρωση, να αποφασίσει σχετικά.



Καλαμπάκι, 9-9-2016

                                                                   ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
                                                                Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου


                                 Ελένη Κωνσταντινίδου
                                                               Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: