Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου.


     Ανοιχτή επιστολή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ. Κ. Δοξάτου.

-Με μεγάλη θλίψη, πικρία αλλά και αγανάκτηση αναγκαζόμαστε να ενημερώσουμε την Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου ειδικότερα,  αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου  γενικότερα, για τα συμβάντα αλλά και τις παραλείψεις της Δημοτικής μας Αρχής σχετικά με την ημέρα μνήμης της 29 Σεπτεμβρίου 2016.
-Μια ημέρα με διπλό συμβολισμό, γιατί πρώτον τιμούμε τους ήρωες του Δοξάτου που σφαγιάστηκαν από την Βουλγαρική κατοχή και δεύτερον τιμήσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπιο Παυλόπουλο, ανακηρύσσοντας την Αυτού Εξοχότητα του ως Επίτιμο Δημότη του Δοξάτου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου.

-Στο Γυμνάσιο, στο Γενικό αλλά και στο Επαγγελματικό Λύκειο ουδέποτε έφτασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων από τον Δήμο Δοξάτου, παρά μόνον προωθήθηκε, από τον  διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου με την ιδιότητα του Δημοτικού Σύμβουλου.  Παρόλα αυτά συμμετείχαν σύσσωμα διακόπτοντας τα μαθήματα τους, έστω και απρόσκλητα.

-Παρότι συμμετέχουν ανελλιπώς , με όλους τους μαθητές αλλά και το διδακτικό προσωπικό στις εκδηλώσεις μνήμης, χρόνια τώρα (όσα και οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής), η δημοτική μας Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να τα ενημερώσει, όπως δεν μπήκε στον κόπο να δώσει την ευκαιρία σ΄ αυτά να τιμήσουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ούτε στην εκδήλωση στο Δημοτικό Κατάστημα Δοξάτου, όπου ανακηρύχτηκε επίτιμος Δημότης, αλλά ούτε και στο μεσημεριανό γεύμα στην ταβέρνα του κου Θεοφανίδη Γεωργίου στον πεζόδρομο του Δοξάτου.

-Το χειρότερο όλων είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η εσφαλμένη εντύπωση ότι ¨απέφυγαν¨  τις εκδηλώσεις προς τιμή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

-Η επιστολή αυτή συντάχθηκε και υπογράφεται από τους διευθυντές των Γυμνασίου,  Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου με μοναδικό σκοπό αλλά και στόχο την ενημέρωση των μελών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας αλλά και κατοίκων του Δοξάτου και του Δήμου. 



Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΡΑΣΙΔΑΚΗΣ
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΠΑ.Λ. ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: